ERDON Helyi hírek

2010.10.06. 12:27

Kis egyházközség jeles ünnepe

<p>Bihar megye - Vasárnap délben tartották a Lisieux-i Kis Szent Teréz tiszteletére felszentelt, Érsemjénhez tartozó barantói római katolikus templom búcsúünnepét.</p>

A napsütéses időjárás is kedvezett a községközpont Érsemjéntől pár kilométerre lévő kis tanya, Barantó kis egyházközsége jeles ünnepének. A helyi, illetve a környező településekről érkező hívek zsúfolásig megtöltötték az istenházát. Az ünnepi szentmise elején Borsi Imre Lóránt érsemjéni, vendéglátó plébános köszöntette a megjelenteket, köztük Duma Sándor érseléndi görög katolikus esperest, Szabó Ervint, a nagyváradi Szent László gimnázium lelki igazgatóját, a szentmise főcelebránsát és szónokát, valamint az ünnepségen résztvevő híveket.
 
Megteremni a békét
 
Szabó Ervin tisztelendő prédikációját a templom védőszentjének, Lisieux-i Kis Szent Teréznek halálos ágyán kimondott szavaival kezdte, miszerint, ha férfinak született volna, akkor biztos Krisztus papja lett volna, azért, hogy a békességet és az örömhírt hirdesse az emberi szíveknek. A béke és az örömhír, ezt a két gondolatot vezette végig beszédében a tisztelendő. „Kérjük a mai napon a tomplom védőszentjének közbenjárását, hogy képesek legyünk családjainkban megteremni a békét, s az evangélium örömhírét, a szeretet üzenetét eljuttatni minél több emberhez” – imádkozott az ünnepi szónok. A szentmise végén a helyi plébános megköszönte a paptestvérek, illetve a hívek szolgálatát, akik mind hozzájárultak ez esemény ünnepi fényéhez. A záró áldást követően a távolabbról érkezett vendégeket szeretetvendégség várta a plébánia ebédlőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!