ERDON Helyi hírek

2010.10.03. 16:55

Humorbonbonok és vastaps

<p>Szatmárnémeti - Szombat este teltház előtt lépett színpadra Fábry Sándor és Aranyosi Péter a Szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagyszínpadán.</p>

A nagy nevettető, Fábry Sándor előtt Aranyosi Péter „hangolta be” a közönséget, akinek jellegzetes pöszesége csak fokozta az amúgy fergetegesként jellemezhető poénjainak hatását. Aranyosit májusi fellépése óta egyébként már ismerhetik a stand up comedy műfajának kedvelői.

Aranyosi megköszönte a meghívást, majd első poénjában rögtön egyik észrevételét osztotta meg közönségével, miszerint, amit a történelem elvesztett (Erdélyt), azt a MOL és az OTP most visszafoglalja. Humoros történeteit főként saját élményeiből merítette. Egyik hasonló történetében két kisfiáról mesélt vicces történetet, akik egyre jobban hasonlítanak édesapjukra. Mint mondta egyik hobbijának a számítógépes játékok számítanak (többek között háborús játékok), a gyermekei is átvették a „csatázás” szeretetét: egy esetben a debreceni virágkarnevál során az egyik virágokat szállító kocsi bejelentését kísérő dobszó után kisebbik, két és fél éves, fia bekiabálta „Támadás!” , melyből a humorista arra következtetett, hogy fiaiból biztosan tábornokot tud nevelni. Emellett életének számos humoros pillanatát osztotta meg a közönséggel az előadó.
Aranyosi Péter, Fábry Sándor felkonferálásakor megismerkedésük történetét adta elő, mely természetesen ismét elnyerte a közönség tetszését. A bejelentést követően Fábry Sándor nem jelent meg azonnal a színpadon, amint azt humorosan megfogalmazta, azért késett, mert a művelődési ház színpada akkora, hogy hatökrös szekérrel meglehet rajta fordulni. A humorista mindezek ellenére otthonosan érezte magát a nagy színpadon - és a soron következő poénjával természetesen a politikusokat vette célba. Fábry előadása során záporoztak a humorbonbonok, a tőle megszokott stílusban. Mielőtt gyerekkori emlékeit idézte volna fel – természetesen viccekkel és humoros történetekkel tarkítva -, megemlítette, hogy nagyapja Brassóban, nagymamája Vízaknán született. Emellett a humorista különböző úti élményeiről számolt be, többek között amerikai utazásáról, de az egészségügy kérdése is terítékre került a közönség nagy örömére. Egy-egy történetét viccekkel tarkító Fábry ezúttal is kampányolt az egészséges életmód mellett, elmondása szerint jelenleg a prosztata-szűrés lelkes szószólója, majd a közönség nem kis derültségére elmesélte a laborvizsgálatokkal járó élményeit is – mely történetek után szem nem maradt szárazon. Műsora végén pedig a média számára elmaradhatatlan pózolásokat is tapssal hálálta meg a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!