ERDON Helyi hírek

2010.09.23. 13:00

Átalakítanák a városközpontot

<p>Mintegy 3,2 millió euró EU-s támogatásból alakítaná át a Szent László és a Bémer teret a nagyváradi önkormányzat, amennyiben a Fejlesztési Minisztérium kedvezően bírálja el az október 25-ig benyújtandó városi pályázatot.</p>

Az váradi önkormányzat által a szakminisztériumhoz eredetileg benyújtott városfejlesztési tervben olyan épületek is szerepeltek, melyek nincsenek az önkormányzat tulajdonában, ezért a szaktárca visszautasította a 10,98 millió euróról szóló pályázatukat. Így az eredeti tervből kivették a Holdas-templom, a központi görög-katolikus templom és az újvárosi református templom fejlújítását. Ezen ingatlanok helyébe az önkormányzat a Szent László tér és a Bémer tér felújítását íktatta be a projektbe, tájékoztatta a sajtót csütörtökiön Biró Rozália Nagyvárad alpolgármestere. Eszerint a módosított pályázatban a Vár négy épülettömbjének (D., E., C., B.) felújítására kapnának 7,4 millió eurót, a bazárépület felújítására 120 ezer, a vártemplom felújítására 125 ezer eurót költhetnének, a fennmaradó 3,2 millió eurót fordítanák a két tér felújítására. Ez utóbbiak átalakítására már készült is három terv, melyekről jövő szerdán délután 17 órától lakossági fórumot szerveznek a városháza nagytermében. A tervek szombattól megtekinthetők a városháza hivatalos honlapján (www.oradea.ro). Amennyiben a módosított pályázat kedvező elbírálásban részesül, akkor jövő áprilisban már alá is lehet írni a szerződéseket, tette hozzá az alpolgármesterasszony.
 
Pap  István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!