ERDON Helyi hírek

2010.09.30. 15:54

Lemondott Romulus Cosma

<p>A nagyváradi helyi tanács elfogadta Romulus Cosma lemondását a Piac- és Közterületfelügyelőség éléről, továbbá elvi beleegyezését adta a váradi ideggyógyászat jogi státusának megszüntetésére.</p>

A lemondott Romulus Cosma helyett a helyi tanács Liviu Andrica közgazdászt, Ilie Bolojan polgármester személyes tanácsadóját szavazta meg a Piac- és Közterületfelügyelőség igazgatói tisztségébe. A polgármester nem kívánt válaszolni arra a kérdésünkre, hogy mi az oka Cosma lemondásának. Ugyanezen a tanácsülésen a helyi tanács elvi beleegyezését adta abba, hogy megszűnjön az ideggyógyászat önálló jogi státusa, ugyanakkor, hogy az egészségügyi létesítmény a dr. Gavril Curteanu városi kórház osztályává alakuljon át. ennek nyomán az önkormányzat kezdeményezni fogja egy kormányhatározat elfogadását az ideggyógyászat jogi státusának megszüntetéséről. A határozat indoklása a városban lévő egészségügyi intézmények költséghatékonyabb működtetésével, valamint a kórházmenedzselés könnyítésével magyarázta e döntést. Gheorghe Carp alpolgármester lapunknak jelezte, hogy a neurológia továbbra is ugyanabban az épületben működik, csupán jogi, adminisztratív változtatásokat hoz az elfogadott tanácsi határozat.
 
Nem szavaztak

Megjegyzendő, hogy a fenti határozati javaslatok, illetve még néhány esetében a demokrata-liberális frakció nem élt szavazási jogával, noha mindegyik képviselőjük a teremben volt. Mint Dorin Corches frakcióvezető fogalmazott, ezzel fejezik ki tiltakozásukat amiatt, hogy a napirend utolsó öt határozati javaslata előzetes bizottsági megbeszélés nélkül került napirendre, továbbá amiatt, hogy azok csak a tanácsülés napján váltak hozzáférhetővé az ellenzéki politikusok számára. Ionel Vila főjegyző lapunknak elmondta, hogy a demokrata-liberálisok megnyilvánulása semmilyen jogi következménnyel nem jár, hiszen nélkülük is megvolt a határozatképességhez szükséges kvórum.
 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!