ERDON Helyi hírek

2010.08.19. 09:20

Szívesen emlékezik Váradra

<p>Nagyvárad - Augusztus 21-én, szombat este 8 órától az Ablak Európára rendezvény keretében a vársáncban lép fel a nyíregyházi Mandala Dalszínház. Az előadás egyik főszereplője, Vikidál Gyula nyilatkozott honlapunknak.</p>

Az erdon.ro-nak adott exkluzív interjújában Vikidál Gyula kifejtette: a közel kétórás időtartamú kulturális összeállítás során a magyar államalapításra, az Új Kenyér ünnepére, és egyben nemzeti ünnepünkre emlékeznek a Manda Dalszínház művészei, dalban és prózában. Megtiszteltetés számukra, hogy Nagyváradon ünnepelhetik mindezt, együtt az itteni közönséggel. A műsor magyar szerzők műveiből áll össze, így természetesen ő is ezen alkotók által jegyzett dalokat fog énekelni, melyekről azt gondolja, hogy nem csupán a magyarságnak, hanem Európa minden népének figyelmeztetőek, és emlékeztetőek. Hangsúlyozta: vannak személyes és színházi élményei is, melyekre szívesen emlékezik, ha Nagyvárad kerül szóba. Amikor ezek eszébe jutnak, már egyre rövidül a távolság, számolja a napokat, mert tudja, hogy a nagyváradi közönség várja, és igyekezni fog, hogy kivívja az elismerésünket. Igy ahogyan máskor is, a szombati fellépés után is szép emlékekkel térhet haza. Úgy vélte: az anyaországi közönség el van kényeztetve, hiszen ha van pénze és ideje, akkor a világ élvonalából jól ismert sztárokat láthat, musicaleket, koncerteket látogathat. Az előadók sikereit ugyanakkor nagyban meghatározza a média, sajnos néha az érték már nem jut el az emberekhez. Határon túl hála Istennek nem a média mutat irányt, hanem a tisztelet, a szeretet és a várakozás, így sokkal közelebbinek érzi a határon túli közönséget.
 
Fellépések, tervek
 
Az előadóművész honlapunknak elmondta: a nyári szabadtéri színpadok lassan bezárnak, így főleg a privát felkéréseknek tesz eleget, melyek közül kiemelné az őszi polgármesteri választásokban való részvételét, hiszen mint az 1989 óta töretlenül a Fidesz mellett álló művész és magyar állampolgár, kötelességének érzi, hogy most is segítsen ezen párt polgármester-jelöltjeinek. A színházi évad szeptemberben indul. Játszik továbbra is a Madách Színházban, két darabban, valamint bemutatkozik a József Attila Színházban, egy új zenés műben. Ezen kívül természetesen a Mandala Dalszínházzal is szövögetnek újabb terveket. Meglátásában koránál fogva szinte minden szerepajánlatot illik elfogadnia, mivel egy hatvan év fölötti színész számára már lényegesen kevesebb szerep íródott. A Menyhárt- Homonyik- Vikidál trió már rég nem működik, viszont szóló koncertjein természetesen vannak olyan MHV-dalok, melyek fontos szerepet töltenek be a repertoárjában. Ilyen például a Szegény Magyarország, vagy az Ébredj nemzetem című dal.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!