ERDON Helyi hírek

2010.08.04. 15:40

Segítsenek Angelonak!

<p>A közelmúltban egy elkeseredett apuka kereste fel szerkesztőségünket másfél éves kisfia érdekében. Gyökeres Angelót gerincdaganattal műtötték, de újabb beavatkozásra lenne szükség.</p>

Gyökeres Angelo – nevéhez illően – egy igazi kis angyal, a család szeme fénye. A Gyökeres család második gyermekeként látta meg a napvilágot, Nagyváradon. Hét hónapos koráig egészségesnek tűnt, azonban a szüleinek ekkor már feltűnt a gyermek nehézkes mozgása. Később a gerinc tájékán egy duzzanatot vettek észre, mellyel azonnal orvoshoz fordultak. A vizsgálatok során kiderült, hogy a duzzanat egy extradurális, paravertebrális lokalizációjú daganat, mely a gerincvelőn kívül helyezkedik el. A daganat fejlődését már nem állíthatta meg a gyógyszeres kezelés, elkerülhetetlen volt a műtéti beavatkozás, magyarázta Angelo édesapja, Gabriel. Nem sok hasonló esetre volt példa Nagyváradon, ezért Kolozsváron, Florian Ştefan idegsebész végezte el az operációt még idén januárban.

Segítsenek!


A daganatot sikeresen kiműtötték, de mivel nem tudták az összes ráksejtet eltávolítani, újabb operációra lenne szükség. Ezúttal a hasán fogják felvágni a kis Angelót. Addig is különböző kinetoterápiai kezeléseken vesznek részt Gabriela Miculschi onkológus orvosi felügyelete mellett. Az operáció időpontja még kétséges, mivel nem tudják, hogy miből fogják előteremteni az ehhez szükséges összeget. Az előző műtét – mely 1300 euróba került –, illetve a sok orvosi kezelés teljesen felemésztette a családi kasszát. A második műtéthez körülbelül 2000 euróra lenne szüksége a családnak, ami az apa cipőgyári és az anya gondozónői fizetéséhez viszonyítva hatalmas összeget jelent. Ez attól is függ, hogy vállalják-e Kolozsváron a beavatkozást, vagy Budapestre viszik. Egyelőre Angelo állapota stabil. A daganat enyhe bénulást okozott, ezért nem tud lábra állni, de az orvosok szerint teljesen felépülhet a második műtét után. Aki úgy gondolja, hogy tud segíteni a családon, pénzadományát átutalhatja a következő Banc Post-os bankszámlaszámra: COD IBAN: RO56BPOS05407086442RON01, Gyökeres Gabriel nevére.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!