ERDON Helyi hírek

2010.08.12. 08:05

Új, robot-rendszer az E.ON-nál

<p>Az oldalunk olvasói által is többször kifogásolt eddigi operációs rendszert az E.ON gázszolgáltató robot-rendszerré alakítja át.</p>

Az elmúlt hetekben számos panasz érkezett szerkesztőségünkbe, miszerint az E.ON földgázszolgáltató Maros megyei vezetékes telefonszáma, amelyen keresztül a gázórák állását lehetett volna bejelenteni, folyamatosan elérhetetlennek bizonyult. Szerkesztőségünk ezeket az olvasói észrevételeket és panaszokat továbbította a szolgáltató vezetőségéhez, akik a napokban elismerték, hogy a rendszer sokszor túlterhelt és emiatt többször elérhetetlen volt az általuk megadott 0265-200366-os telefonszám.
 
Új rendszert dolgoznak ki
 
A gázszolgáltató cég – annak érdekében, hogy minden ügyfelük számára bármikor elérhetővé váljon a fenti telefonszám – rövid időn belül megszűnteti a jelenleg még érvényben lévő operációs rendszert és ehelyett egy robot-rendszer életbeléptetését tervezi – tájékoztatott Oana Trandafir, az E.ON régiónkért felelős szóvívője. Az új rendszer kialakításán a vállalat szakemberei jelenleg is dolgoznak, amelynek az lesz a lényege, hogy a már jól ismert Maros megyei vezetékes telefonszám hívásakor az ügyfél egy robothang utasításait követve gyorsan és könnyedén bediktálhatja havi gázfogyasztását, illetve gázórájának aktuális állását. Oana Trandafir elmondta, hogy terveik szerint az új robot-rendszert néhány nap múlva kipróbálják a szakemberek és ha ez valóban beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, akkor azonnali hatállyal életbe fogják léptetni. A szóvivő hangsúlyozta, hogy mindazon ügyfeleik, akiknek nem sikerült bejelenteniük a havi gázfogyasztásaikat, azok számára a vállalat a szerződésükben meghatározott havi átlagfogyasztást számlázza ki. Oana Trandafir hozzátette, hogy minden negyedévben egyszer az E.ON munkatársai személyesen mennek el minden gázfogyasztóhoz, és ők maguk olvassák le az ügyfeleik gázóráit. Ez azt jelenti, hogy háromhavonta egy alkalommal nem egy megbecsült, hanem a valós gázfogyasztás ellenértéke fog megjelenni a következő havi gázszámlán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!