ERDON Helyi hírek

2010.07.22. 09:03

Választás Szaniszlón

<p>A Hivatalos Közlöny július 16-i 492-es számában jelent meg, hogy a kormány augusztus 22–re tűzte ki Szaniszló községben az időközi helyhatósági választások lebonyolítását.</p>

A községi tanács feloszlatásának procedúráját az elmúlt év februárjában indította el a prefektúra, miután két egymást követő hónapban nem hívták össze a tanácsot. A közelgő időközi választásokra a politikai pártok augusztus másodikáig adhatják le listáikat Szaniszló Község Polgármesteri Hivatalának jegyzőjénél. Eddig jelentkezhetnek a független jelöltek is. A választási kampány augusztus 7–én (két héttel a választás előtt) veszi kezdetét, a kampánycsend augusztus 21–én 7 órától áll be. A község választói joggal rendelkező lakosai augusztus 21–én 7 és 21 óra között adhatják le voksaikat.

Készül az RMDSZ

Szaniszló község negyven százaléka magyar, negyven százaléka román, húsz százalék roma nemzetiségű — tudtuk meg Kocsis Barna alpolgármestertől. — A legutóbbi helyhatósági választások előtt problémák voltak az RMDSZ–en belül, szinte feloszlott, mert az idősebb korosztály átment az amúgy nem létező Német Demokrata Fórumba. Azért mondom, hogy nem létező, mert Szaniszlón a svábok elmagyarosodtak, ma már kevesen vallják magukat svábnak és az identitásukat sem őrzik. Akkor egy fiatalokból álló csoport újraalakította az RMDSZ–t, azóta eredményeket mutatott fel, azt közben elismerték az idősebbek is és visszamentek az RMDSZ–be. Most úgy készülünk a választásokra, hogy egységesen lépjünk fel, közösen az NDF–fel és minél több tanácsost juttassunk be a tanácsba, hogy erős tanácsa legyen Szaniszlónak, amelyik képes megakadályozni Calin Mates önkényes döntéseit. Pénteken 20 órától lakossági fórumot szervezünk, amelyen jelen lesz Varga Attila parlamenti képviselő és meghívtuk Kardosi Zoltánt, az NDF helyi szervezetének elnökét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!