ERDON Helyi hírek

2010.07.28. 16:41

Új vasúti felüljáró épülhet

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi gyűlésén elfogadták a Theodor Neş közlekedési átjáró megvalósíthatósági tanulmányában szereplő műszaki és gazdasági mutatókat.</p>

A vasúti felüljáró, melyet 1908-ban építettek, jelenleg le van zárva a 2 tonna feletti gépjárművek előtt. Mivel a felüljáró fontos összeköttetést képez a Ştefan cel Mare és a Bihorului valamint Izvorului utcák között, a Helyi Tanács tagjai úgy döntöttek, hogy vagy felújítják és a nehézforgalmi járművek számára is elérhetővé teszik, vagy egy másik terv szerint új felüljárót építenének. Egyelőre a városvezetőség a második terv mellett van.

Augusztusig kiírják a licitet a tervek elkészítésére, így októberben megkezdhetik a munkálatokat. A tervek szerint év végére elkészülhet a felüljáró, melynek forgalmi felülete 33 m hosszú és 14 m széles lenne. A gyalogosok számára 1,5 méter széles járdát is építenének. A munkálatok értéke 570 ezer euro, míg a tervek elkészítésének becsült értéke 400 ezer euró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!