ERDON Helyi hírek

2010.06.23. 14:58

Véndiáktalálkozó jövő hétvégén

<p>Szatmár megye - A Szatmárnémeti Véndiák-szövetség július 9-10.-én szervezi meg a XIX. Véndiáktalálkozót a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán, a rendezvény helyszíne a jövőben sem változik majd.</p>

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban idén is megrendezésre kerül a már hagyományos Véndiáktalálkozó, amely minden volt szatmárnémeti magyar diáknak lehetőséget ad a találkozásra, attól függetlenül, hogy melyik iskolában tanult, hangsúlyozta Gönczy Gábor, a Véndiák-szövetség elnöke. –A főgimnázium idei költözése nem befolyásolja a rendezvény helyszínét, a volt szatmári diákok találkozóját a jövőben is ugyanott fogjuk megrendezni, hiszen a hely szelleméhez mindenki ragaszkodik. Igyekszünk megtartani a jól bevált programokat. A rendezvényt pénteken “Rendhagyó osztályfőnöki óra” nyitja meg, ahol a kerek évfordulós érettségi találkozót ünneplő osztályokat Boros Mihály és Tóth László tanár urak köszöntik, Ilonczai Zsombor, a Református Gimnázium iskolalelkésze hirdet igét, és Kruzlics János elszavalja a Tanár- és diákköszöntőt. Este 19 órától komolyzenei koncertre kerül sor a szatmárnémeti filharmóniában, majd irodalmi összeállítást tekinthet meg a közönség. Szombaton délelőtt a becsengetés után az érettségi találkozós osztályok zászlókkal vonulnak be a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarára. Ezután ünnepi műsor következik, ahol köszöntők, szavalatok hangzanak el, okleveleket adnak át a legidősebb és legtávolabbról érkezett véndiákoknak, emléklapokkal köszöntik az 50, 55, 60, 65 éves érettségi találkozós résztvevőket, és az elhunyt tanárok és diákok emlékére megkoszorúzzák az „In memoriam...” táblát. Az esemény keretében már hagyományosan díszoklevelekkel tisztelik meg azokat a volt diákokat, akik munkájukkal sokat tettek a közösségért.
 
Színes program
 
Az iskola termeiben fotó-és kerámia kiállítás várja majd a vendégeket, de egyéb meglepetésekre is számíthatnak. Este a színpadon fellépők szórakoztatják majd a közönséget, amit véndiák-buli követ. Asztalokat a MADISZ-irodában lehet foglalni hétköznap 18 és 21 óra között. Ugyanúgy, akik osztályt szeretnének foglalni osztályfőnöki óra megtartására, Fülöp Gizella tanárnőnél jelentkezzenek a 0724-341246-os telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!