ERDON Helyi hírek

2010.06.07. 13:09

Tiago: csődbe ment még megnyitás előtt

<p>Nagyvárad - Elárverezik a nagyváradi Tiago Mall bevásárlóközpontot, mert az ingatlanfejlesztő váradi MLS Project - az írországi Mivan csoport tagja - csődbe ment.</p>

Az ingatlant már több mint egy éve felépítettek, de mégsem nyitották meg, mert nem találtak bérlőket a helyiségekre. A Ziarul Financiar bukaresti üzleti és gazdasági napilap úgy tudja, hogy ez az első bevásárlóközpont az országban a gazdasági válság kirobbanása óta, amelyet elárvereznek, miután a beruházó csődbe ment. A 35,5 millió eurós (áfa nélkül) kikiáltási ár gyakorlatilag a fele a beruházás bejelentett értékének. Az MLS Project tavaly novemberben vált fizetésképtelenné és ezt követően a hitelezők első közgyűlésén a részt vevők nyolcvan százaléka szavazott amellett, hogy nyilvánítsák csődbe jutottnak a céget. A Pénzügyminisztérium legutóbi adatai szerint  az MLS Projekt Oradea tartozásai elérték a 77,9 millió eurót. A Tiago Mall mintegy 25 ezer négyzetméternyi bérelhető területtel rendelkezik. Az ingatlan és a telek teljes területe 69 ezer négyzetméter.
 
Elárverezték
 

A nagyváradi Tiago Mall megvalósítására 70 millió eurót jelentett be a beruházó, a megvalósítási költségeket az UniCredit bank finanszírozta, mely ezáltal a cég fő hitelezőjének számít. Az UniCredit Ausztria és az UniCredit Tiriac 58, illetve 6,7 millió euró értékben finanszírozta a projektet. A nagyváradi beruházás része egy nagyobb projektnek, melyet a Mivan Development és a Moritz Group (ezek birtokolják az MLS Projektet is) szándékoztak megvalósítani Romániában. A vállalkozók tíz bevásárlóközpontot terveztek megépíteni, melyek megvalósítási összköltsége elérte volna a 700 millió eurót, de a bejelentett projekt közül csak a nagyávradi létesítményt, és a bukaresti Liberty Centert sikerült befejezni. Egyébként az árverésre június 3-án került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!