ERDON Helyi hírek

2010.06.18. 13:06

Árvízkárosultakon segítettek

<p>Nagyvárad - A Máltai Szeretetszolgálat nagyváradi szervezete és az RMDSZ réti körzete közös segélycsomagokat készített a magyarországi árvízkárosultak javára, amit a héten el is juttattak az edelényi kistérségben található Szendrőládra.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a megáradt Bódva-patak a június eleji áradások során hatalmas károkat okozott, több mint kétszáz családot kellett kitelepíteni. Dr. Földes Béla, a segélyszervezet nagyváradi vezetőjének az ötlete alapján tartós élelmiszercsomagokat állítottak össze (összesen 61-et). Egy másik hasznos adomány az árvízkárosultak számára az a 15 új gyapjútakaró is, melyet szintén eljuttattak a térségbe, tudtuk meg Constantinescu Edittől, a várad-réti RMDSZ egyik választmányi tagjától, aki személyesen adta át a csomagokat a szendrőládi polgármesternek, Joó Istvánnénak. Eredetileg Felsőzsolcára szánták ezeket, ahol a Bihar megyei RMDSZ segélycsapata többször is megfordult már. Innen azonban Szendrőládra irányították őket, ahol még nagyobb szükség volt az adományokra. Constantinescu Edit elmondta: barátságosan fogadták őket a helyiek és nagyon hálásak voltak. Egy ebéddel viszonozták a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!