ERDON Helyi hírek

2010.05.26. 15:34

Összefogás a fiatalok érdekében

<p>Szatmár megye - Határon átívelő partnerkapcsolat keretében Infopartner néven ingyenes informatika képzés indul 16 és 26 év közötti fiatalok számára.</p>

A szatmárnémetiHansLindnerAlapítvány a nyíregyháziFiatalokKulturálisSzövetséggel közösen ingyenes számítógép–kezelői képzéseket szervez 16 és 26 év közötti fiatalok számára — jelentette be a két intézmény vezetője tegnapi közös sajtótájékoztatóján. A közös programra európai uniós támogatást kaptak, összesen 135 ezer euró értékben. A képzés két helyen zajlik: Szatmárnémetiben és a magyarországiVásárosnaményban. A HansLindnerAlapítvány ügyvezető igazgatója, KoczingerTibor elmondta, egyre több fiatal számára okoz gondot az álláskeresés és a jelenlegi gazdasági helyzet sem kedvez nekik, így ezzel a képzéssel szeretnék esélyeiket javítani. Mindkét helyszínen 15–15 számítógépet vásároltak és kellő felkészítésben részesülnek a jelentkezők. A képzéseken 15 fős csoportok vesznek részt, akik a kéthónapos kurzus során az elméleti órák után maradhatnak a termekben és gyakorolhatják a tanultakat.
KovácsLászló, a nyíregyházi szövetség elnöke elmondta, az évek során arra lettek figyelmesek, hogy a fiatalok informatikai tudása hiányos, így a képzéssel kapcsolatban a szatmári alapítványban partnerre találtak.
A képzésen résztvevők közül a legjobbak és a legaktívabbak részt vehetnek két nemzetközi tábor egyikén, ahol alkalmuk nyílik ismerkedni és a tapasztalataikat megosztani egymással.
Érdeklődni és jelentkezni az alapítvány székhelyén (Ceahlăului 38. szám) lehet. További információ tudható meg a www.infopartner.ro honlapon, illetve a 0261–715136–os telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!