ERDON Helyi hírek

2010.05.25. 17:56

Rendőri túlkapás?

<p>Szatmár megye - Működési engedéllyel rendelkező személyszállítókat bírságolt a rendőrség, állítják a prefektusi fogadóórán megjelent személyszállítók képviselői.</p>

Pataki Csaba alprefektus és Cosmin Dorle tanácsadó jelenlétében a tegnap megtartott prefektusi fogadóórán felháborodott utasszállítók mondták el panaszaikat, akik rendőri túlkapást vélnek felfedezni az események hátterében. Az öt panaszos azt állította, hogy a kereskedelmi- és iparkamara által kiállított személyszállítási engedéllyel rendelkeznek, és a tevékenységük után adóznak. Felháborodásuk onnan fakad, hogy május 13-tól kezdődően a rendőrség folyamatosan megállítja őket, és 500 lejes bírságot szabnak ki illegális személyszállítás okán a nevükre, ugyanakkor a rendszámtáblát is leszerelik az autókról, anélkül, hogy megnéznék a működési engedélyüket. A szállítók elmondták, hogy ők nem taxis engedéllyel működnek, hanem személygépjárművekkel végeznek alkalmi személyszállítást, és megyénkben 15-20 ilyen engedéllyel rendelkező személy van. Rajtuk kívül még van vagy 30, engedély nélkül személyszállítást végző személy, akiket a rendőrség meg sem állít. Pataki és Dorle azt kérték, fogalmazzák meg írásban panaszukat, és azt iktassák a hivatalban, ugyanakkor csatolják az engedélyük és a jegyzőkönyv másolatát, ezt követően veszik fel a rendőrséggel és az adóhivatallal a kapcsolatot, és keresnek megoldást ezen áldatlan állapotra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!