ERDON Helyi hírek

2010.03.15. 06:43

Szabadság, szerelem Tasnádon

<p>Szatmár megye - Hatalmas sikert aratott Tasnádon a „Szabadság, szerelem” című ünnepi műsor, amelyet a Teletinik és a Maestoso gyermekkórus adott elő.</p>

Vasárnap délután 17 órára teljesen megtelt a tasnádi régi moziterem érdeklődő emberekkel, ahol méltó ünneplésben lehetett része a város magyarságának. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 162. évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget Varga Attila, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője nyitotta meg, aki ünnepi üzenetében megemlékezett a magyar nemzet 1848-as bátorságáról és a forradalomban való tisztes helytállásáról.

Ezt követően került sor a tasnádi ifjúság hiteles Petőfi-életpályát bemutató, zenés-verses összeállítására. A jól megszervezett ünnepi előadásnak, a fiatal tehetségek produkcióinak és a kiváló szereposztásnak köszönhetően egy igazán hiteles képet kaphatott a nagyközönség az 1848-as forradalomról és szabadságharcról, illetve arról a korszakról, amelyben mindez lezajlott. Hármas fordulat állandó ismétlődése volt megfigyelhető az előadásban, amikor is a Petőfi Sándort és családját, valamint a forradalmárokat bemutató darabban egymást váltogatták a színjátszók, a gyermekkórus énekesei és szavalói, valamint a magyarországi könnyűzenészek által megzenésített forradalmi dalok és énekek bejátszásai, melyeket hangfelvételről játszottak le.

A kronológiai sorrend betartására szigorúan figyeltek a rendezők, hiszen a Petőfi család életének bemutatásán keresztül az egész magyar forradalom áttekinthető volt az ünnepi díszelőadáson. Az ünnepség a Himnusz és a Szózat közös eléneklésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!