ERDON Helyi hírek

2010.02.02. 17:59

Házigondozás Székelyhídon

<p>Bihar megye – Január 27-én a székelyhídi polgármester házigondozás ügyében megbeszélést tartott a nagyváradi Caritas Catolicától érkezett küldöttséggel.</p>

Béres Csabapolgármester, Rajna József igazgató, Tóth Andrea, a házigondozó program felelőse, a hollandiai négy tagból álló támogatók és Menyhárt Éva asszisztensnő meglátogatták a szekelyhídi házigondozó-központ irodáját és márciusra tervezett hivatalos megnyitásáról döntöttek.

A Caritas Catolica segélyszervezet keretén belül 1997 óta működik házigondozás. Jelenleg Nagyváradon, Szalontán, Fugyivásárhelyen, Mihályfalván, Élesden és Margittán van házigondozó-központ. Az intézmény munkatársai a következő szolgáltatásokat végzik a betegek otthonában: injekciók, infúziók beadása, sebek, felfekvések kötözése, vérnyomás és vércukorszint mérése, a betegek személyes higiéniájának biztosítása, gyógytorna, vizeletkatéterek felhelyezése, különböző segédeszközök kölcsönzése. A szolgáltatásaik akkreditálva vannak, szerződésük van az egészségbiztosítási pénztárral. Az egészségügyi biztosító (CAS) által elszámolt szolgáltatásokat a beteg nem fizeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!