ERDON Helyi hírek

2010.02.02. 17:25

Fel kell vállalni a hitet

<p>Szatmár megye — Gyertyaszentelő <strong>Boldogasszony ünnep</strong>én Jézus jeruzsálemi templomban történt bemutatására emlékezik a római katolikus egyház. Az ünnep alkalmából február 2–án, a <strong>szatmárnémeti Székesegyház</strong>ban Nm. és Ft. <strong>Schönberger Jenő</strong> püspök celebrált szentmisét.</p>

Az ünnep alkalmából február 2–án a szatmárnémeti Székesegyházban Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök celebrált szentmisét, melyen a hívek arra emlékezetek, hogy Szűz Mária gyermekét, Jézust születése után negyven nappal bemutatta a jeruzsálemi templomban. Mint a prédikációban elhangzott a Megváltó karácsonykor történt születése egy olyan csoda, amely minden nap arra emlékeztet bennünket, hogy Jézus várja azokat akik találkozni akanak vele. Ő megtette az első lépést, az utat ismerve a többi már az embereken múlik. A Lukács evangéliuma 2. részében, az istenfélő emberről, Simeonról és a próféta asszonyról, Annárol olvashatunk. A püspök példaképül állította a két idős ember viselkedését, a következő kérdések kíséretében: „mindenki elgondolkodhat azon, hogy értékeljük–e a ránk áradó kegyelmet, merünk–a azok az emberek közzé tartozni, akik áldozatot tudnak hozni másokért, és merünk–e tanuságot tenni a Megváltónkról” — fogalmazta prédikációjában Schönberger.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!