ERDON Helyi hírek

2008.12.21. 13:27

Karácsony a Cigánymissziós Központban

<p>Nagyvárad - A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Cigánymissziós Központjában szombat délután istentisztelettel egybekötött karácsonyi ünnepséget szerveztek.</p>

Az előző évekhez hasonlóan, idén sem maradhatott el a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által működtetett Cigánymissziós Központban szervezett karácsonyi ünnepség, melyen a központba napi rendszereséggel járó gyerekek és szüleik vettek részt.

A nagyszámú hallgatóságot az intézmény vezetője, Nagy József Barna üdvözölte, majd Csomay Árpád generális direktor, biharszentjánosi lelkész hirdetett igét a Lukács evangélium második fejezetének versei alapján. Az első karácsony történéseit felelevenítő igei szakaszok azt az örözmüzenet közvetítették, hogy Krisztus születése révén öröm költözik az emberi szívekbe. Az ember ott téved, hogy Jézus helyett önmagát teszi az első helyre, de aki nem így cselekszik, és aki helyt biztosít szívében Jézusnak annak boldog az élete. Az istentiszteletet követően a központban tanuló tizennyolc gyerek közül néhányan Malan Katalain tanítónő vezetésével betlehemes műsort adtak elő, melynek keretében a közismert karácsonyi énekek is felcsendültek. Végezetül a gyerekek édesség csomagokat, szüleik pedig élelmiszert és háztartási kellékeket tartalmazó csomagokat kaptak ajándékba a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, a Budai Református Egyházközség, a Haypál Alapítvány, valamint az Asseni Romániáért Társaság jóvoltából.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!