ERDON Helyi hírek

2008.11.17. 15:26

Felvonulás a diákjogokért

<p>Kolozsvár – Mintegy 150 diák vett részt hétfőn délután azon a felvonuláson, amit a Diákjogok Nemzetközi Napja alkalmából tartottak a kincses városban. Video: <A href="http://video.clon.ro/video/38293/marsul-elevilor" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A Kolozs megyeiek mellett Bihar és Szilágy megyei diákok is részt vettek azon a megmozduláson, amelynek apropóját a Diákjogok Nemzetközi Napja adta. A hangosbeszélőkkel, transzparensekkel és szórólapokkal felszerelt fiatalok a Memorandumului sugárúton haladtak végig, egészen a Polgármesteri Hivatalig. A megmozdulást egyébként kizárólag magyar diákszervezetek kezdeményezése alapján tartották meg. A szervezők főleg a magyar nyelvű művészeti, illetve szakmunkásképzés hiányára akarták felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy a diákok általában véve sem ismerik saját jogaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!