ERDON Helyi hírek

2008.04.18. 17:44

Sportrendezvény Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - Szatmárnémetiben, április 18–án, pénteken került sor a Special Olimpics elnevezésű sportrendezvényre, melynek a Traian Vuia Iskolaközpont tornaterme adott otthont.</p>

A megyeközpontban első alkalommal került sor ilyen — szellemi fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok számára rendezett — sportrendezvényre, melyet az iskolaközpont igazgatója, Baranyai Tibor és a Langdon Down Tarnsilvania Egyesület elnöke, Kerti Gyöngyike nyitott meg. A különböző sportágakban folyó versenyekre 41 szellemi fogyatékos gyermek és fiatal nevezett be, mindegyikük mellé egy–egy önkéntes volt beosztva, akik egész nap felügyeltek a fogyatékos személyekre. A pénteki viadalon a Langdon Down Transilvania Egyesülethez tartozó és a Kisegítő Iskolában tanuló diákok; a Caritas szervezet információs– és tanácsadóirodája (BACH) védencei; valamint a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság égisze alatt tevékenykedő Róbert központot látogató fiatalok vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!