ERDON Helyi hírek

2008.04.02. 19:35

Komplet játszóterek épülnek

<p>Szatmár megye - Országos szinten a legnagyobb összegű pályázatot nyerte el Szatmárnémeti, így hamarosan hat, komplet játszótér építéséhez kezdenek hozzá – számolt be Ilyés Gyula.</p>

Egy régen várt pillanat érkezett el: a Carpati I és II, valamint a 17–es lakónegyedekben hat játszótér épül. Az ezt indítványozó dokumentumokat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal még tavaly augusztusban nyújtotta be az országos környezetvédelmi alapból meghirdetett játszóterek, zöldövezetek kialakításáról szóló pályázatra, amit meg is nyert. Romániából ez a projekt kapta meg a legnagyobb összegű támogatást, amely nem kevesebb mint 2 000 000 lej – számolt be a sajtónak Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere. A játszóterek, valamint a zöldövezetek kialakítására meghirdetett versenytárgyalást egy Szatmárnémeti cég nyerte, a kivitelezés összege pedig 1,5 millió lej áfa  nélkül. A polgármester elmondása szerint a munkálatok kivitelezése hat hónapot vesz igénybe, ugyanis a játszóterek felszereléseinek (hinta, csúszda, stb.) megrendelése, illetve szállítása időt igényel. A hat új játszótér hasonló lesz a 14-es és 15–ös lakónegyedekben találhatóakhoz, azaz ezek is komplet játszóterek lesznek – hangsúlyozta az elöljáró. 

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!