ERDON Gólyahír

2012.12.16. 13:50

Adventi ünnepség a Tibor Ernő Galériában

A Nagyváradi Anna Nőszövetség december 15-én tartotta Adventi ünnepségét a Tibor Ernő Galériában. Igei szolgálatot végzett Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztor.

A Nagyváradi Anna Nőszövetség december 15-én tartotta Adventi ünnepségét a Tibor Ernő Galériában. Igei szolgálatot végzett Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztor.

Karácsonyhoz közeledve hangulatos adventi ünnepségre gyűltek össze az érdeklődők a Tibor Ernő Galériában. Kelemen Mária az Anna Nőszövetség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd megköszönte mindenkinek a munkáját, aki az év során segítette a nőszövetséget. Hozzátette, hogy az Anna Nőszövetség fennállása óta minden évben megszervezik az adventi ünnepséget, amely alkalmat nyújt az együttlétre, elmélyülésre. Vinczéné Pálfi Judit a Királyhágómelléki Református Egyházkerület missziói-előadótanácsosa a bethesdai beteg meggyógyításának (János 5, 5-15) történetén keresztül arra hívta fel a figyelmet, hogy az adventi időszakban ki kell nyitnunk szívünket és törekednünk kell arra, hogy észrevegyük Jézus Krisztus közeledését, valamint hallgatnunk kell az isteni parancsra, és azon az úton elindulni, amelyet kiszabott nekünk az Úr. „Aki meghallja Jézus Krisztus szavát, annak lesz ereje, hogy elinduljon azon az úton, amelyet Isten kitűzött elé” – tette hozzá a lelkipásztor.

Zenés-verses program

A délutáni alkalmon egy zenés-verses programot is megtekinthettek a résztvevők. Énekkel készült Baranyi Tünde, Pipó Irén és Trifán László. Szavalt Hajbók Klára és Erdei Jolán, Széll Kató a nőszövetség alelnöke pedig az adventi gyertyák misztériumáról beszélt. Az adventi ünnepség végén a jelenlevők egy-egy csomagot kaptak, majd beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult az alkalom.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!