ERDON Eletmód

2008.04.07. 09:41

Április 7: Egészségügyi Világnap

<p>Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) április 7. alkalmából, minden évben felhívja a figyelmet valamilyen kiemelkedő fontosságú egészségügyi problémára.</p>

Idén az Egészségügyi Világnap témája: A klímaváltozás hatása az egészségre.

Az általános felmelegedés által leginkább érintett területek egyike az egészség. Az emberi tevékenység felelős a környezetszennyezésért, a felmelegedés felgyorsulásáért. A fejlődő országok lakossága szenved leginkább a klímaváltozás miatt. A helyzet enyhítése érdekében szükség van megfelelő környezetvédelmi lépésekre, mind országos és nemzetközi projektek vonatkozásában, mind a mindnyájunk által követendő, aprónak tűnő, de igen fontos hozzájárulásunk formájában. A környezetszennyezés csökkentéséhez elengedhetetlenül fontos az új nemzedék ilyetén való nevelése.

A közúti forgalom csökkentése, a tömegközlekedés igénybe vétele, gyaloglás vagy biciklizés a személyautó használata helyett, az autó motorjának a leállítása a jelzőlámpánál történő várakozás közben — mindezek apró cselekedetek, azonban azonnali előnyökkel járnának az illető település lakóinak egészsége szempontjából, ezáltal tenni lehetne a saját magunk, s nem csak a jövő generációk és távoli népek egészsége érdekében.

A 2008-as Egészségügyi Világnap célja az, hogy a népesség vegyen részt a világméretű kampányban, annak érdekében, hogy egészségünket megvédjük a klímaváltozás káros hatásaitól.

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem napjainkban az emberiség egyik legnagyobb kihívása, és mindenki számára közös érdek.

 

Kapcsolódó cikkek:

  • A klímaváltozás vakságot okoz
  • Egyre több lesz az allergiás beteg
  • Az éghajlatváltozás egészségügyi hatásai

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!