Erdély hírei

2017.09.17. 17:31

Halálos áldozatokat követelt a vihar Temes és Arad megyében

Négyre nőtt a vihar miatt elhunyt személyek száma Temes megyében. Legutóbb Buziásfürdőn (Buziaş) hunyt el két személy - tájékoztatott a katasztrófavédelmi felügyelőség. 

Négyre nőtt a vihar miatt elhunyt személyek száma Temes megyében. Legutóbb Buziásfürdőn (Buziaş) hunyt el két személy - tájékoztatott a katasztrófavédelmi felügyelőség. "Másik két személy is életét vesztette a vihar miatt, a sérültek száma folyamatosan növekszik, már 12 személyről van tudomásunk. Az érintett területeken 145 tűzoltó dolgozik" - nyilatkozta a katasztrófavédelem szóvivője, Elena Megherea.

Temesvárra vasárnap délután csapott le a rendkívül erős vihar, amelynek következtében két személy életét vesztette.

A város szórakozóhelyeinek teraszairól felkapta a szél a székeket és asztalokat, letépte a tömbházak tetejét, cserepeket sodort le a háztetőkről és fákat is döntött ki - tájékoztattak a bánsági katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői.

"Egy asszony az állatkertben vesztette életét, egy férfi a Baron hotelnél hunyt el, miután megütötte egy leszakadt reklámtábla. Másik öt személy megsérült" - nyilatkozta a szóvivő, majd hozzátette, folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a járdák, utak felszabadításán és a sérült villanyhálózatok helyreállításán.

Temes megyében viharra vonatkozó narancs színű figyelmeztetés volt érvényben, emiatt aktiválták a katasztrófavédelem operatív csoportját.

A rossz időjárás Arad megyében is károkat okozott, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a károk elhárításán. Sajtóhírek szerint a viharnak itt is van egy halálos áldozata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!