Bihar hírei

2018.11.09. 11:05

Páncélszekrényt loptak Nagyszalontán

Eljárást folytatnak a hatóságok egy 36 éves gyapjúi (Gepiu) férfi, valamint egy 36 éves és egy 28 éves Szilágy megyei férfi ellen, akiket minősített lopással, illetve lopásban való bűnrészességgel gyanúsítanak.

Eljárást folytatnak a hatóságok egy 36 éves gyapjúi (Gepiu) férfi, valamint egy 36 éves és egy 28 éves Szilágy megyei férfi ellen, akiket minősített lopással, illetve lopásban való bűnrészességgel gyanúsítanak. A vizsgálatok nyomán a Bihar megyei Rendőrség azzal vádolja a 36 éves gyapjúi férfit, hogy augusztus 19-éről 20-ára virradó éjjel, 02.55–04.06 óra közötti időszakban, a 36 éves Szilágy megyei férfival együtt betörtek egy nagyszalontai kereskedelmi társasághoz és onnan elloptak egy 40.000 lejt, étkezési utalványokat, telefonkártyákat és CEC lapokat tartalmazó páncélszekrényt. A két férfi a gyanú szerint a pénzt és egyéb értékeket átadta a 28 éves Szilágy megyei férfinak, aki kint várakozott, amíg elkövették a bűntettet, majd biztosította számukra a javak elszállítását. A vizsgálatok lefolytatását követően a bűnügyi nyomozók november 6-án 24 órára őrizetbe vették a 36 éves Bihar megyei elkövetőt, majd november 7-én a nagyszalontai bíróság 60 napos előzetes letartóztatását rendelte el.

Már előzetesben

A másik két férfi, a Szilágy megyei elkövetők egy másik ügy kapcsán már előzetes letartóztatásban vannak. A bűnügyi nyomozók ügyészi felügyelet mellett folytatják a nyomozást az elkövetők minden lehetséges bűncselekményének dokumentálására, valamint az okozott kár megtérítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!