Bihar hírei

2018.10.23. 09:59

Szüreti bált tartottak Berettyószéplakon

Az elmúlt hétvégén tizenkettedik alkalommal szervezte meg a berettyószéplaki RMDSZ a szüreti bált. Az esemény főszervezője a mindenkori RMDSZ-elnök, jelen esetben Helmeczi Lajos. Természetesen a tombola sem maradt el, melyen értékes nyereményeket sorsoltak ki.

Az elmúlt hétvégén tizenkettedik alkalommal szervezte meg a berettyószéplaki RMDSZ a szüreti bált. Az esemény főszervezője a mindenkori RMDSZ-elnök, jelen esetben Helmeczi Lajos. Természetesen a tombola sem maradt el, melyen értékes nyereményeket sorsoltak ki.

A hagyományukat követve szombat kora délután idén is szekerekre ültek a Bodzavirág Néptánccsoport tagjai és így hívogatták Berettyószéplakon és Dólyán a lakosokat az esti mulatságra. Ahol lehetőség volt rá leszálltak a kocsikról és tánccal hívogattak. A lakosok örömmel fogadták a táncosokat és kaláccsal, péksüteménnyel, üdítővel kínálták a fiatalokat, melyet ők köszönettel elfogadtak. A lovaskocsik hajtói pedig megkóstolhatták a szőlősgazdák idei borait. Az egyik táncos, Gál Tamás a kisdobosi szerepet is elvállalta, mely külön retró hangulatot adott a menetnek. Dobszóval, rigmusokkal hívogatta az utcán állókat a mulatságra, fiatalkori emlékeket idézve az idősebbek számára.

Esti mulatság

Eredményes volt a hívogatás, hiszen nagyon sokan elmentek a 20 órakor kezdődő bálra, melynek a művelődési ház adott otthont. Elsőként Helmeczi Lajos köszöntötte a bálozókat, majd a Bihar megyei szervezet nevében Szabó József megyemenedzser. Zárszavukban mindketten jó szórakozást, kikapcsolódást kívántak. A kisdobos is jó szórakozást kívánt, természetesen rigmusokkal. A beszédek után, a szülők és nagyszülők örömére, a nyitótáncokat a Bodzavirág Néptánccsoport tagja járták. Sóvidéki, mezőségi, szatmári és szilágysági táncrendeket mutattak be, igen nagy sikerrel. A tánccsoport összetartói és irányítói Simon Erika magyartanárnő és Tímár Angéla tanítónő. Munkájuk gyümölcse ilyen alkalmakkor érik be. A táncosok emléklapot és édességcsomagot kaptak, de rajtuk túl a kocsik hajtóit is jutalmazták. A műsorvezetés feladatát Borsi Beáta vállalta el és felvezetőjében további sikert kívánt a tánccsoportnak a hagyományőrzés útján. A táncbemutatók után a részvevők társasági tánca töltötte be a termet. Gazdagon terített svédasztal várta azokat, akik tánc közben megéheztek. A vincellér idén is Salánki Zoltán volt, aki csapra ütött hordó mellett várta a megszomjazott vendégeket. A talpalávalót Boldog Gyula húzta. Természetesen a tombola sem maradt el, melyen értékes nyereményeket sorsoltak ki: stílszerűen boroshordó poharakkal, borosüvegtartó, borok és egyéb hasznos dolgok találtak gazdára. A mulatság, nagyon jó hangulatban „kivilágos-kivirradtig” tartott.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!