Bihar hírei

2016.12.21. 12:06

Saját üdvözleteiket készítették el a gyerekek

Több mint 600 karácsonyi üdvözlet került az elbírálok elé, amelyeket az érmihályfalvi általános iskola diákjai készítettek. Az alkotásokból kiállítás nyílt.

Több mint 600 karácsonyi üdvözlet került az elbírálok elé, amelyeket az érmihályfalvi általános iskola diákjai készítettek. Az alkotásokból kiállítás nyílt.

Alig egy hónapja állították ki azokat a rajzokat, melyeken az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola diákjai egykori fotók repróin "újraszínezték a várost". A sikeres akciót heteken belül újabb követte, amikor Gheorghe Vasile rajztanár és az iskola hobbikörének kezdeményezésére karácsonyi üdvözletek készítésére (meglévők újragondolására, eredetiek megalkotására) ösztönözték a gyerekeket. A felkérésre több mint 600 alkotás készült, közülük 398-at válogattak be arra a tárlatra, melynek megnyitója szerdán délben volt a Máté Imre Városi Könyvtárban. Borbély-Simon Andrea könyvtáros jellemzően diákokat köszönthetett az eseményen, melyen Gheorhe Vasile elmondta: gyakorlatilag 2 hét telt el a meghirdetéstől a kiállításig. "Mi tettük a dolgunkat, a köszönet nektek jár", mondta az őt körülvevő gyerekeknek. A hobbikör vezetője, Kacsó-Létai Margit tanárnő Váci Mihály Eső a homokra című verséből vett idézet alapján fogalmazta meg: matematikatanárként sokszor nem érzi munkája gyümölcsét, ám a hobbikörben szinte azonnal jön a visszajelzés, amire mindenkinek szüksége van, például ilyen sikeres kezdeményezés volt az üdvözlet-készítés.

Hagyományos és új

A kiállított képeket nézve természetesen a hóember, fenyőfa, angyalka, gyertyafény-motívumok a vezetőek, de láthattunk néhány igazán eredeti, már nem csak rajzolást, de kézműveskedést is igénylő ötletet is, például gombokból "felépített" karácsonyfát. Ezúttal is több díjat adtak át a szervezők szerint a legjobb munkákat készítőknek, 3 kategóriában: V.-VI. osztályosok - 1. Zdroba Natália, 2. Pál Roland, 3. Facsar Lilla; VII-VIII. osztályosok - 1. Szabó Anna, 2. Csűri Enikő, 3. Szabó Virág; hobbi kör - 1. Kacsó-Létai Anna, 2. Kovács Nóra, 3. Csengeri Jenifer. Az esemény plakátjának elkészítéséért Gyöngyösi Bernadett kapott jutalmat, a nagydíjas Zeffer Vivien lett. Az eseményt a nevezett tanárok mellett az iskola Pro Scholam Egyesülete támogatta. Az egy hónapja és a szerdán nyitott kiállítás együtt tekinthető még meg a könyvtárban.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!