Bihar hírei

2016.08.12. 10:46

Monospetri falunapok 2016 - vasárnapi események

A Monospetri Falunapok vasárnap is gazdag programkínálattal várta az érdeklődőket. Délelőtt a templomokban felekezetek szerint ünnepi szentmisét/istentiszteletet tartottak.

A Monospetri Falunapok vasárnap is gazdag programkínálattal várta az érdeklődőket. Délelőtt a templomokban felekezetek szerint ünnepi szentmisét/istentiszteletet tartottak.

Ez minden évben szerves része a programnak, mivel a falut hithű és vallásukat gyakorló emberek lakják. Ezt követően a családok, vendégeikkel együtt, akik esetenként távoli vidékről, vagy országból érkeztek, elfogyasztották ünnepi ebédjüket. Kora délután népesült újra be a szabadtéri színpad és az előtte lévő nézőtér. Elsőként az óvodások/iskolások mutatták be ünnepi műsoraikat, mely igen nagy sikert aratott, nem csak a szüleik körében. Őket követően a Cintia koncert emelte tovább a hangulatot, majd egy román népzenei blokk után a Dancingfeet team, majd érmihályfalvaiPlaytim együttes koncertje hozta lázba, főleg a fiatalabb korosztályt.

A nap fénypontja egyértelműen a néptánc-gála volt, melyet a monospertiBábota, az érsemjéni Ezüstperje, és az érkörtvélyesitáncsoportok mutattak be. Valamennyien többször is színpadra léptek és elkápráztatták a közönséget. Láthattunk széki, szentiványi, mezőségi, délalföldi, szatmári és kalotaszegi táncokat. Mindhárom csoport oktatói Sütő Szabolcs és Sütő Judit. Utóbbi a műsorvezetést vállalta magára, Szabocs pedig aktívan tánccal is erősítette a monospetriek csapatát. A Bábota a legfiatalabb együttes, de akaratuknak és tehetségüknek köszönhetően egyre többet lehet hallani róluk. Korosztályban pedig ők a környék egyetlen szenior csoportja. A tánccsoportok elkápráztatták a közönséget, igazi falunapi hangulatot alakítottak ki. Produkcióikat hosszas vastaps jutalmazta, a nézők száma elérte a félezret. Ezzel eljutottak oda, hogy nézettségük megelőzte a sztárelőadók koncertjeit. Sütő Judit szerint a néptánc-parádé a Múlt a jelenben reméli a jövőt címet is viselhetné, hiszen a múltból megörökölt néptáncainkat népszerűsítik a jelenben, remélve, hogy fennmarad a jövőben is. Ez munkájuk fő célja.

A néptánc-gála után a ConrtolDance Group mutatta be akrobatikus elemekkel tűzdelt moderntánc előadását. Az ő sikerük sem maradt el. A nap sztárelőadója Tolvai Renáta volt, igen szépszámú hallgatósággal, majd a tűzijáték és a szabadtéri diszkó zárta a vasárnapi eseményeket. A műsorvezetői feladatot Kozák Róbert és Dunai Antónia látták el. Az időjárás végig kedvező volt, semmi nem zavarta meg a kétnapos monospetri szórakozást.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!