Bihar hírei

2016.01.24. 11:05

Ismét együtt szavaltak

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola step by step osztályai idén is részesei voltak az "Együtt szaval a nemzet" programnak. Péntek délelőtt a IV.C.-ben gyűltek az internetes közösséget biztosító kamera elé.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola step by step osztályai idén is részesei voltak az "Együtt szaval a nemzet" programnak. Péntek délelőtt a IV.C.-ben gyűltek az internetes közösséget biztosító kamera elé.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola step by step osztályai idén is bekapcsolódtak a harmadszor megszervezett "Együtt szaval a nemzet" programba. Mint korábbi résztvevőknek, esélyük volt rá, hogy kisorsolják őket a központi helyszínnek, ám a szerencse Szarvas városának kedvezett. Molnár Lilla tanítónő elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan előzetesen regisztráltak a résztvevők közé, így a Magyar Kultúra Napján, pénteken az interneten keresztül csatlakoztak a versmondók közösségéhez, melyet a magyarországiakon kívül romániaiak, szlovákiaiak, szerbiaiak és horvátországiak alkottak. Az öt osztály kisdiákjai és pedagógusai a IV.C. osztálytermében gyűltek össze, onnan követték nyomon, amint Jordán Tamás színművész (a mi időszámításunk szerint) 11 órakor "levezényelte" Petőfi Sándor: Nemzeti Dal című versét.

Lehet szavazni

Idén először az óvodásokat is bevonták a kezdeményezésbe, ők Kisfaludy Károly: Szülőföldem szép határa című versét mondhatták el - érmihályfalvi óvodások egyelőre nem kapcsolódtak ehhez. A szervezők a szavalás után a kiemelt helyszínen jutalmazták azokat az iskolákat, melyek tavalyi produkciója a legnagyobb nézettséget érte el a YouTube videómegosztó portálon. A programhoz az interneten keresztül csatlakozó iskolák szavalataikat idén is feltölthetik a portálra, így az érmihályfalvi iskolások versmondására is lehet majd szavazni, ami akár jövő évi jutalmazásukhoz is vezethet. Ahogy újra lehet reménykedni abban is, hogy egy esztendő múlva talán a Zelk Zoltán Általános Iskola lesz a kiemelt helyszín.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!