Bihar hírei

2015.11.12. 12:06

A nyugdíjas pedagógusokat köszöntötték

Az érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület szervezésében a helyi nyugdíjas pedagógusokat köszöntötték a napokban. Meglepetéssel a fiatal diákok készültek számukra.

Az érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület szervezésében a helyi nyugdíjas pedagógusokat köszöntötték a napokban. Meglepetéssel a fiatal diákok készültek számukra.

Az érmihályfalvi nyugdíjasok Szépkor Egyesületének régi terve volt, hogy szerveznek egy találkozót a helyi nyugdíjas pedagógusoknak. Erre november 10-én jött el az alkalom, tudtuk meg az egyesület vezetőitől, Bobes Erzsébettől és Magda Erzsébettől, akik maguk is nyugdíjas pedagógusok, de hangsúlyozták: a találkozót az egyesület rendezte. Az eseményre mintegy 60 megivót küldtek szét, ennyi román és magyar ajkú kollégáról tudnak a városban, a megjelent 35 személyt az elmúlt kedden délután a kultúrház kistermében Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester köszöntötte. Mindkét elöljáró méltatta a nyugdíjba ment pedagógusok munkáját, amit a ma aktív nemzedék felneveléséért kifejtettek, ugyanakkor megköszönték a Szépkornak, hogy a város egyik legaktívabb közössége, a fiatalok szervezeteinek is példát mutatva.

Meglepetés műsorok

A beszédek után mindenki átvonult a nagyterembe, ahol meglepetés készült: Indrie Krisztina tanárnő tanítványai román nyelvű irodalmi műsorral köszöntötték az ünnepelteket, majd a GGG Irodalmi Stúdió tagjai - Boros Emőke és Baghiu Mónika tanárnők vezetésével - adtak elő zenés-verse műsort. "Tárd ki a fénynek lelked, hogy te is felfedezhesd / Mind e csodálatos világot" - énekelték a fiatalok a mindenkori diák, Nyilas Misiről szóló Légy jó mindhalálig című musical betétdalát, Valkay tanár úr szavaival mintegy üzenve diákoknak, pedagógusoknak kortól függetlenül. Az ajándék műsorok után a kisteremben terített asztal várta a résztvevőket, akik felelevenítették emlékeiket és elbeszélgethettek akár a rég nem látott kollégákkal is - ez is a szervezők egyik célja volt.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!