Uncategorized

2011.10.20. 15:11

A Nagyváradi Ősz rendezvény kiértékelése

Flavius Bunoiu, a Városi Művelődési Ház igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján összegezte a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat eseményeit.

Flavius Bunoiu, a Városi Művelődési Ház igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján összegezte a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat eseményeit.

 

A szeptember 23. és október 12. között megrendezett Nagyváradi Ősz rendezvény után Flavius Bunoiu kiértékelte a fesztivált. Elmondta, hogy az idei évad minden tekintetben sikeresebb volt az előzőknél. A bevétel, az eladott jegyek és a vendégek száma is több volt az elmúlt évekhez képest. Hozzátette: „örülök, hogy sikerült ezt a fesztivált jó irányba terelnünk”. Az anyagiakat tekintve a városi költségvetésből 265 000 lejjel támogatták a rendezvénysorozatot, míg a művelődési ház saját forrásából 289 908 lejre tett szert. A szponzoroktól 82 438 lej, a kereskedelmi tevékenységekből 172 310 lej és az eladott jegyekből 32 160 lej folyt be. Idén mindhárom forrásból több folyt be, mint a korábbi években, igaz a kiadások is magasabbak voltak. A fesztivál költségeit 350 000 lejre becsülik. Az igazgató elmondta, hogy ez nem végleges adat, mivel még vannak olyan költségek, amiket nem számoltak be a végösszegbe. Flavius Bunoiu hozzátette: a szabadtéri koncertek költségvetéséből idén lejebb faragtak, és a színi előadásokra, a belépőjegyes koncertekre fektették a hangsúlyt, „hiszen a Nagyváradi Őszt nem csak a szabadtéri események teszik ki, hanem az előadások is”-tette hozzá.

 

Gázsik

 

Bunoiu kifejtette: „szerettük volna a lakosság több rétegét megszólítani. Idén a rendezvényt több fórumon is reklámoztuk: a fesztivál saját honlapján, közösségi oldalakon, blogokon és a médiában. Ennek a promóciós kampánynak köszönhetően a rendezvénysorozathoz kapcsolódó oldalakat mintegy másfél milliószor töltötték le.” Az adatok elemzése során kiderült, hogy Magyarországról is érdeklődtek a fesztivál iránt, ezért jövőre talán még jobban nyitnak a szomszédos országok felé. Flavius Bunoiu részletes költségeket is elárult, például a Zdob şi Zdub zenekar 5 800 eurós honoráriumot kapot, míg más ismertebb zenekarok (Fly Projekt, Şuie Paparude, Connect-R, VH2, Trupa Veche) gázsija 1500 és 2200 euró között mozgott. A más megyéből érkező akreditációval rendelkező bloggereknek, újságíróknak fizették az útját és a szállást, ez tette ki a fizetséget, amiért növelték a fesztivál ismerettségét. Az igazgató a jövőre vonatkozó terveket is elárulta. Attól függően, hogy 2012 után hogyan fog kinézni a Szent László tér, változások állhatnak be a fesztivál megrendezését illetően. Valószínüleg rövidebb ideig tart majd, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a belépőjegyes előadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!