Uncategorized

2011.06.16. 07:58

Ellenállás nélkül a III. Ligában

<p>Nem borult a papírforma, a Szatmárnémeti Olimpia könnyedén verte az Ördögkúti Meseşul labdarúgócsapatát, és négy év szünet után ismét feljutott a III. ligás bajnokságba. A tegnapi nagyváradi osztályzón több száz fős szatmári szurkolótábor az elejétől a végéig buzdította a „sárga–kékeket”.</p>

A Szatmárnémeti Olimpia négy év után ismét divíziós csapat, miután tegnap, Nagyváradon 6–0 arányban verte a Szilágy megyei Ördögkúti Meseşul labdarúgócsapatot.

Csík Tibor és Ioan „Lulu” Dragomir edző legénysége nem kímélte ellenfelét és az első perctől kapuja elé szorította a szilágyságiakat. Manuel Mureşan már az 5. percben vezetést szerezhetett volna, azonban nem találta el a kapu elé gurított labdát. A 17. percben viszont Micas már nem hibázott, és az ötös sarkáról a léc alá vágta a lasztit. Két perccel később a kapu elé betörő Gavrilescut kaszálta el az ördögkútiak hálóőre, Dragoş, a bíró pedig gondolkodás nélkül a 11–es pontra mutatott. Micas büntetőjébe még beleért a kapus, viszont nem tudta hárítani a lövést, így húsz perc játék után már kettővel vezetett az Olimpia. A szatmáriak dicséretére szóljon, hogy ennél az előnynél sem állt le a gépezet. A szilágyságiak „megfúltak” a saját térfelükön, meg sem tudták közelíteni Suta kapuját. A 33. percben ismét örülhetett a több száz fős szatmári közönség: Manuel Muresan emelt a kapu elé a kiugró Mosnak, a nagykárolyi származású hátvéd pedig átemelte a labdát Dragoson. A szünet előtt Heil növelhette volna az Olimpia előnyét, de a hét méterről fejelt labda elkerülte a kaput.

Fordulás után sem változott a játék képe. A szilágyságiak már erőnlétileg sem bírták, az 51. percben pedig a csereként beállt Feier ziccerből négyre növelte az előnyt. A „sárga–kékek”–nek ez sem volt elég, Gavrilescu ugyanis egy félpályás sprint után megtáncoltatta az ördögkútiak védelmét, majd laposan Dragos kapujába rúgta a labdát. A másodosztályt is megjárt csatárt megviselte a hajtás, ugyanis a gól után hordágyon kellett levigyék a pályáról. „Egy korábbi lábfejsérülésem újult ki” — panaszolta a játékos.

Öt perccel a vége előtt jegyezhettük az ellenfél első lövését a kapura, azonban Filip távoli lövése erőtlen volt, nem jelentett gondot Sutának megfogni a labdát. Manuel Muresan viszont megmutatta, hogy kell erővel kapura lőni távolról: 35 méterről kilőtte Dragos kapujának vinklijét.

Hattal nyert az Olimpia, és a játék képét tekintve az ördögkúti együttes örülhet, hogy csak ennyit kapott a nagyváradi osztályzón.

Erőnlétileg ellenfelünk felett voltunk. Saját játékunkkal foglalkoztunk, és ezért nem jelentett gondot a szilágyságiak legyőzése. Most már gondolkodhatunk a jövőn. Nagyon rövid idő áll a rendelkezésünkre, meg kell erősíteni a keretet, de még erről korai beszélni. Ami biztos, a harmadosztályban nehéz dolgunk lesz, mert a következő idényben hat csapat esik ki a III. Ligából, nagy harc lesz a bent maradásért” — mondta a találkozó után Csík Tibor.

Nehezebb meccsre számítottunk, ezzel szemben könnyedén győztünk. Arra számítottunk, hogy nem lesz olyan nehéz csapat az Ördögkúti Meseşul, mint az Óvári Someşul. Most sajnos csak egy gólt rúgtam, mert tartogattam a többi harmadosztályos meccsekre” — jegyezte meg a találkozó egyik legjobbja, Gavrilescu.

Egy nehéz munka eredménye. Őszintén, tíz hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen fog menni. Itt elsősorban az Olimpia játékának minőségére gondolok” — nyiltakozta lapunknak Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke.

Eredmény

Szatmárnémeti Olimpia — Ördögkúti Meseşul 6–0 (Micas 17. perc, 19. – utóbbi 11–esből, Mos 33., Feier 51., Gavrilescu 64., Manuel Muresan 89.). Olimpia: Suta – Heil, Vadan (Lung 60. perc), Mos, Fl. Muresan, Homorozan (Feier 46.), Marinas, Gavrilescu (Campan 65.), M. Muresan, Micas (Shannat 76.), M. Pop.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!