szon-sportoldal

2007.10.06. 17:00

A ZTE volt a Szpari vendége

<p>Nyíregyháza - Szombaton 15 órától az Zalaegerszeg volt a vendég a Városi Stadionban élvonalbeli futballbajnokin. &#160;<img src="/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/forum.gif" width="14" height="10" alt="Kapcsolódó fórum téma" border="0" /></p>

További végeredmények a labdarúgó NB I-bõl
Gyõr–Paks 3–3

Tatabánya–Siófok 2–2

REAC–Debrecen 0–4

 

92. perc:Véget ért a mérkőzés!Nyíregyháza Spartacus - Zalaegerszeg: 2-1!

Véget ért a mérkõzés
A Nyíregyháza harmadik hazai gyõzelmét aratta (2–1). A második félidõben a Szpari sokat tett azért, hogy megfordítsa az eredményt, az erõfeszítést siker koronázta. Igaz, az elsõ hazai gólhoz is nagy kapushibára volt szükség, a gyõztes találatot pedig jó cserének köszönhetõen Vukadinovics szerezte.

 

92. perc:Vukadinovics cselezett jobbról befelé, majd 17 méterrről leadott ballábas lövését Babalj öklözve hárította.

86. perc: Újabb zalaegerszegi csere: Davidovot Balázs Zs. váltotta.

81. perc: Kettős zalai csere: Tóth Norbert helyett Pekic folytatja, Tóth Zoltán helyett pedig érkezett Lukács T. érkezett a pályára.

78. perc: Vezet a Szpari! A 16-oson belül ide-oda pattogó labda Vukadinovics elé került, aki beforgatta védőjét, majd 14 méterről ballal a kapu bal oldalába lőtt, 2–1.

77. perc: Harmadik cserelehetőségét is kihasználta a nyíregyházi szakmai stáb:  Zabos helyett Miskolczi állt be.

70. perc: Egyenlített a Szpari! Cornaci ívelhetette be jobbról a szabadrúgást, a középre ívelt labdát Babalj pedig maga mögé ejtette a hálóba. Még egy hatalmas potyagól! 1–1

67. perc: A sárga lapokat következetlenül osztogató Pánczél játékvezető ezúttal Cornacit fegyelmezte sárga kártáyával, miután a védő keményen odalépett Tóth Zoltánnak.

65. perc: Lippai bal oldali szöglete után a védők által szorongatott Bagoly fejelt a bal alsó sarok mellé.

61. perc: Újabb veszélyes zalai kontratámadás végén Molnár B. játszott Tóth Norbert elé, aki egy csel után 12 méterről csúnyán fölé lőtt.

 

Részeredmények a második félidõbõl
Gyõr–Paks 1–1

REAC–Debrecen 0–3

Tatabánya–Siófok 1–1

 

57. perc: Molnár B. szerzett labdát a saját térfelén, majd az általa indított ellentámadás végén Davidov éles szögből az oldalhálóba lőtt.

56. perc: Vulin kapott sárga lapot.

54. perc: Koplárovics ugratta ki középen meglóduló Meyét, aki 10 méterről a bravúrosan kivetődő Lazareanuba püfölte a labdát.

51. perc: Cserélt a Nyíregyháza: Sava helyett Vukadinovics folytatja a játékot.

Megkezdődött a második félidő.
46. perc: A jócskán elnyúlt szünet után a vendégek kezdték a játékot. A hazaiak cseréltek: bajnoki mérkőzésen először kapott lehetőséget Perényi, aki Ambruszt váltotta.

 

Részeredmények a szünetben

A Szpari-Zalaegerszeg mérkõzés mellett további élvonalbeli meccsek is játszanak.

REAC–Debrecen 0–1

Gyõr–Paks 1–0

Tatabánya–Siófok 1–0

 

45. perc: Tóth Norbert terítette le Szilágyit, így a második zalai játékos is besárgult.

 

Véget ért az elsõ félidõ
Hidegzuhanyként hatott a hazaiak számára a mérkõzés elején szerzett zalai gól, nem csak a koraisága miatt, hanem azért is, mert ritkán látható események elõzték meg. Ezt követõen a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de felívelésekkel semmire nem mentek a masszív egerszegi védelemmel szemben, így számottevõ helyzetet nem is tudtak kialakítani. A zalaiak kezére játszott az is, hogy az elsõ negyvenöt percben rengeteget állt a játék, sérülés és ápolás következtében.

 

40. perc: Meyé kapott sárga lapot Ambrusz felvágásért.

39. perc: Davidov jobb oldali szöglete után az ide-oda pattogó labdát Koplárovics 14 méterről fölé ágyúzta.

37. perc: A kapunak háttal álló Menougong játszott vissza Sava elé, aki 15 méterről a kapui bal oldala mellé csavarta a labdát.

34. perc: Lippai jobb oldali szöglete után Bagoly esett el Vulin szorításában, a 11-es gyanús eset után a játék mehetett tovább, a labda Sava elé került, az ő 16 méteres próbálkozása egy védőt érintve ment a bal felső sarok mellé. Az újabb szöglet előtt Bagoly kapott sárga lapot – reklamálásért, majd ugyanő Lippai jobb oldali szögletrúgása után 5 méterről a jobb felső mellé fejelt.

32. perc: A hazai védők megingását kihasználva Davidov tört be a 16-oson belülre a jobb oldalon, ám 15 méterről leadott ballábas lövése elkerülte a bal alsó sarkot.

29. perc: Lippai gurított Zabos elé, akinek 25 méteres, rosszul eltalált lövése a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

24. perc: Lazareanu jóvá tett valamit korábbi hibájából: a kiugró Meyé ajtó-ablak helyzetből, 10 méterről leadott lövését védte bravúrral, majd Ambrusz némi pókfocizás után felszabadított.

22. perc: Lippai bal oldali szöglete után a védők Menougong elől mentettek a jobb oldali kapufánál, majd Bagoly esett el Vulin szorításában, de a játékvezető továbbot intett.

15 perc: Lippai ívelt előre jobbról, szabadrúgásból, Bagoly kiszorított helyzetből, 5 méterről fejelt a bal alsó sarok mellé.

10. perc: Menogung lopta le a labdát a tétovázó Polgar lábáról, ám 18 méterről küldött lövését Mijatovic  blokkolta.

8. perc: A Nyíregyháza érezhetően nem tért magához a hatalmas potyagól okozta sokkból, mindenesetre Koplárovics Béla most már nem csak a Manchester Unitednek lőtt góljával lesz híres, hanem azzal is, hogy 60 méterről vette be az ellenfél kapuját. Nem Lazareanu jelenleg a legnépszerűbb nyíregyházi labdarúgó – minden labdaérintését füttyszó kíséri.

2. perc: Koplárovicsnak megjött a lövő kedve: a saját térfeléről lőtt kapura, Lazareanu flegmán nyúlt a labdához, amit maga mögé ejtett a kapuba. Óriási potyagól! 0–1.

1. perc: 25 másodperc kellett az első helyzethez: a kiugró Meyét Ambrusz becsúszva szerelte, a labda Koplárovics elé került, akinek 18 méterről küldött lövését Lazaeranu nagy bravúrral piszkáltak ki a léc alól.

1. perc: Pánczél játékvezető sípjelére a Nyíregyháza kezdte a mérkőzést, a szél a Zalaegerszeget támogatja.

 

15:00: Gyászszünet előzte meg a mérkőzést: a 3000 néző a közelmúltban elhunyt Bihari Albertre emlékezett.

14:51: Verőfényes, igazi futballidőben játszanak majd a felek. Zavart, csak a „szokásos” északi szél okozhat…

A két csapat az élvonalban nyolcadszor találkozik Nyíregyházán – a piros-kékek veretlenek ebben a párosításban: öt döntetlen mellett kétszer győzték le az Egerszeget.

A szurkolók már gyülekeznek, 3-4 ezren biztos lesznek a kezdésre a lelátón.

14:30: Alig több mint félóra múlva kezdődik a Nyíregyháza SpartacusZalaegerszeg NB I-es mérkőzés.

 

A kezdõcsapatok
Nyíregyháza: Lazareanu – Zaleh, Bagoly, Ambrusz, Cornaci – Sava, Minczér, Zabos, Lippai – Szilágyi, Menougong.

Zalaegerszeg: Babalj – Máté, Polgar, Mijatovic, Vulin – Davidov, Molnár B. – Tóth Z., Tóth N., Koplárovics – Meyé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!