szon-sportoldal

2008.08.07. 10:59

Fucsovics: téli arany, nyári ezüst

<p>Kezdjük a lényeggel: a második helyen végzett a korosztályos magyar fiú teniszválogatott a 16 esztendősek csapat Európa-bajnokságán.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/fucsovics-teli-arany-nyari-ezust/cn/szon-news-km_01-20080807-110002">A teljes eredménysor <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A nyíregyháziFucsovics Márton vezérelte gárda közel járt a még nagyobb sikerhez, de az ezüstérem megszerzésével is történelmet írt. A korosztályos kontinensbajnokságok harminchárom eszendeje íródó történetében ugyanis magyar válogatottnak még sosem sikerült ilyen jó helyezést elérnie. Szabadtéren, tesszük hozzá gyorsan, hiszen Fucsovicsék a téli Európa-bajnokságot idén megnyerték Prágában.

Beszámoltunk róla, hogy a franciaországiLa Touquet-ben rendezett nyolcas döntőre a mieink az olaszországi Arezzóból jutottak be. A mieinket a fináléban az első helyen emelték kie, ennek megfelelően az előcsatározások során 3–0-ra verték a litvánokat, az elődöntőben 2–1-re a letteket, így résztvevői lehettek az oroszok elleni nagydöntőnek. Fucsovics Márton valamennyi egyéni mérkőzését megnyerte, és így volt ez az oroszok ellen is, amikor visszavágott Muzajevnek a moszkvai egyéni Európa-bajnokságon elsznevedett vereségért. A folytatás már nem alakult ilyen jól, a szegediZsiga Máté elvesztette egyéni mérkőzését, majd a páros, így a bajnoki cím is elúszott.

Marci nem volt elkeseredve, mert így is életre szóló élménnyel gazdagodott – mondta Fucsovics József, az egyik legígéretesebb honi teniszező édesapja. – Nyolcszáz néző előtt léptek pályára, a közönség szimpátiáját a mieink élvezték. A vereség ellenére a szurkolók a magyarokat ünnepelték, Marci nem győzte az autogramokat osztogatni, a rajongók a mezét és az ütőjét is elkérték tőle. Egyszóval belekóstolhatott a profi világ légkörébe, bízunk benne, hogy még sok ilyen élményben lesz része.

Fucsovics Márton a hétvégét Nyíregyházán tölti, majd minden valószínűség szerint a jövő héten rajthoz áll a felnőtt magyar bajnokságon. A franciaországi szerepléssel pedig a magyar korosztályos válogatott megváltotta a repülőjegyét Mexikóba, ahol szeptember végén a junior Davis Kupát rendezik.

Tenisz

U 16-os fiú csapat Európa-bajnokság, La Touquet

Elõdöntõ: Magyarország–Lettország

2–1 (Fucsovics–Berzins 6:1, 6:2, Zsiga–Kazijevs 5:7, 6:0,

6:4, Fucsovics, Szendrõi–Berzins, Libietis 2:6, 4:6).

Döntõ: Magyarország–Oroszország 1–2

(Fucsovics–Muzajev 3:6, 7:5, 6:4, Zsiga–Birjukov 3:6, 3:6, Fucsovics,

Zsiga–Birjukov, Muzajev 4:6, 3:6).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország,

3. Svédország, 4. Lettország, 5. Nagy-Britannia,

6. Románia, 7. Bosznia-Hercegovina, 8. Franciaország.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!