szon-sportoldal

2008.07.29. 06:12

Olimpiai „ki mit nem tud”

<p>Nyíregyháza - Már csak tizenegyet kell aludni a Pekingi Nyári Olimpiai Játékok megnyitójáig. Így kíváncsiak voltunk, vajon ismerjük-e a hazánkat képviselő olimpikonjainkat. Nyíregyháza főterén spontán kutatást végeztünk, amelyből kiderült – van mit csiszolni a tudásunkon. <dia width="900" height="700" alt="Olimpiai „ki mit nem tud” 2008.07.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Olimpiai__ki_mit_nem_tud__2008_07_29_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Olimpiai „ki mit nem tud” 2008.07.29." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/olimpia.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/olimpia-olimpikon.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Ahogy azt már tudhatjuk, Magyarországot 171 sportoló képviseli Pekingben, ebből 131 egyéni, 40 csapat-válogatott. A nemek megoszlása: 77 férfi és 54 női induló. Nyilvánvaló, hogy az átlagember nem ismer minden hazai olimpiai bajnokot. Különösen annak tükrében, hogy az újkori olimpiai játékokon egyéni és csapat szinten 280 sportolónk szerzett aranyérmet.

Természetesen többszörös bajnokokkal is büszkélkedhetünk, és olyanokkal is, akik a közszereplésektől nagyobb ismertséget szereztek. Mi közülük válogattunk, így Csollány Szilveszter, Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Nagy Tímea és Vörös Zsuzsa fotójával indultunk gyors „ki mit nem tud?” portyánkra.

Számítottunk rá, hogy öttusázónőnk, Vörös Zsuzsa kifog majd a megkérdezetteken, de azt nem gondoltuk, hogy a nemrég visszavonulását bejelentő Kovács Ágnes is megizzasztja a válaszadókat. Az ötszörös olimpia bajnok Egerszegi Krisztina fotójával is sokaknak meggyűlt a bajuk, hiába próbáltunk segíteni – ő az, Egérke.

Csollány Szilveszter közismertségéről mi is megbizonyosodtunk, persze bízunk abban, hogy mindezt nem annak a bizonyos gerincbántalmi eszköznek köszönheti. Vívásban a magyar sportolók mindig kiemelkedően versenyeztek, így kissé érthetetlen, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea arcképe, hogyan foghatott ki az embereken.

Összességében elmondható, hogy a nyíregyháziaknak nincs okuk a szégyenre. A megkérdezettek többsége felismerte a képeken látott sportolókat, bár egy-két válaszadónál erősen rezgett a léc. Mindezt azonban szemlesütve betudjuk az izgulásnak, a váratlan helyzetnek.

Elmondható, hogy a nyíregyháziak nem csak szeretik sportolóinkat, de ha szembe jönnének velük az utcán, talán felismernék őket.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!