szon-sportoldal

2007.10.08. 11:05

Mint Temesváriék idejében

<p>Immár tíz házi gólkirálya van a Nyíregyháza Spartacusnak! A szombati, Zete elleni meccsel együtt ennyi játékos iratkozott fel az NB I-es futballcsapat góllövőlistájára, és eddig valamennyien egy-egy találattal rendelkeznek.</p>

Ebből az is kitűnik, hogy a 0–1-es hátránynál betaláló Cladio Cornaci és Dejan Vukadinovics egyaránt élete első magyar élvonalbeli gólját szerezte. A meccs után érthető volt a kitörő öröm, hiszen a Szpari idénybeli ötödik győzelmét szerezte, amivel a tabella ötödik helyére kapaszkodott fel.

A 18 megszerzett pont 55 százalékos teljesítményt takar, ettől jobban csak egyszer állt a bajnokság hasonló szakaszában, tehát 11 fordulót követően nyíregyházi gárda az NB I-ben: 1980-ban 6 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség állt a gárda neve mögött, ami az akkori kétpontos rendszerben 15 egységet (68 százalékos teljesítményt) jelentett.

Miként Révész Attila legénységének, akkor Temesvári Miklós csapatának is a védekezés volt az erőssége, amit a 27 évvel ezelőtti (11–5) és a mostani gólkülönbség (10–9) is mutat.

A bajnokságban most két hét szünet következik, de a gárda nem marad meccs(ek) nélkül. Szerdán következik a Loki elleni hazai Ligakupa-meccs, továbbjutás esetén pedig jövő szerdán már a kieséses szakasz első találkozója.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!