Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.08. 06:08

Tinédzserként lett Pornókirály

<p>Nyíregyháza - A nyári forróságban kókadt bámészkodásomat egy alig tizenéves srác zavarta meg. Szép szürke ingében szállt fel a vonatra, egyenesre vasalt nadrágban. <dia width="900" height="700" alt="Tinédzserként lett Pornókirály 2008.08.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tin_dzserk_nt_lett_Porn_kir_ly_2008_08_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tinédzserként lett Pornókirály 2008.08.08." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/polo-triko-nyiregyhaza-felirat-vicces.mokas.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Ha nem lenne nyár, alighanem azt gondoltam volna, biztos valamilyen iskolai ünnepségre igyekszik. Aztán hátat fordított nekem, s az államat alig győztem felkapni a padlóról. A kissrác ingén ez a felirat volt látható: Pornókirály.(Porn King)

Biztosra veszem, hogy a fiú nem ismerte a felirat jelentését, sőt még az is megeshet, hogy az anyukája vette neki az amúgy divatos darabot. Ez nem is lenne nagy probléma, ha nem lennének olyanok, akik megértik a feliratot, és jobb esetben egy jót kacarásznak a kamaszon.

Ma egyre többen lófrálnak feliratos pólókban, ki céllal, ki divatból. Vannak, akik ezzel üzennek a világnak, és akadnak olyanok is, akik azért vesznek ilyen felsőt, mert szép színe van. A ruhadarabon virító szlogen ilyenkor másodlagos. Ebben a feltevésben megerősítettek azok az eladók is, akik elmondták, hogy a vásárlók ritkán nézik a feliratokat. Aki viszont nézegeti, annak oka van - szándékosan vesz trágár vagy egyéb durva szlogenű felsőt.

Amikre érdemes figyelnünk!

jerk, muff, fuckup, mug – balf*sz

flit, pansy, bugger, creampuff, buggered, gay, fag – b*zi

slag, floosie, floosy, floozie, floozy - cafka

trollop, moll, harlot, drab, polecat – k*rva

fancy man, pimp, ponce – strici

A témában kikértük a nyíregyháziak véleményét is, akik meglepően nyilatkoztak a szlogenekről, és azok gazdáiról. Volt, aki felelőtlen dolognak tartotta azt, hogy sokan olyan ruhadarabot viselnek, amin idegen nyelven írás látható, különösen, ha nincsenek tisztában a jelentésével. Akadt azonban olyan válaszadó is, aki úgy tartja, hogy mindenkinek a magánügye, hogy milyen pólót visel, még ha trágár szöveg olvasható is rajta.

Az tény, hogy nem szabható meg, ki milyen ruhát vásároljon, de a fránya írásokra oda kellene figyelnünk. Elvégre elég furcsán festene egy nyugdíjas pólóján, a már említett szlogen: Pornókirály.

Kapcsolodó cikkek:

  • Szabadság vagy szabadosság?
    A fesztiválok túl mutatnak a zene élvezetén. Sokan itt szabadulnak meg merev társadalmi szerepüktől. Sokakban a szabadság érzését hívja életre egy-egy ilyen esemény. Hogy a fesztiválok érzésvilága maga a szabadság vagy pusztán szabadosság, nem célunk most megítélni.

  • Csizmából papucsba bújhatsz!
    Emlékszem, milyen szomorú volt a nővérem, amikor az első márciusi jó idő beköszöntésekor kitisztította a meleg cipőit „erre már úgysem lesz szükség” felkiáltással, majd mégis elő kellett venni… Jelentem: csizmából „pacskerbe” bújhatsz, Nővérkém, itt a jó idő!

  • A legötletesebben dekorált buszok
    Gyűjtögettünk egy párat a világ legötletesebben dekorált buszaiból, hogy inspiráljuk a betűtengerbe fulladt a hazai reklámszakembereket...

- M. István -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!