Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.30. 15:22

Ufót a nyíregyházi Kossuth térre!

<p>Nyíregyháza - Kevés olyan dolog van, amely annyira megosztaná az embereket, mint az UFO-téma. Ezt tapasztaltuk Nyíregyháza belvárosában is, ahol arra voltunk kíváncsiak, vajon a járókelők hisznek-e a földönkívüliek létezésében. <dia width="900" height="700" alt="Ufót a nyíregyházi Kossuth térre! 2008.07.30."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Uf_t_a_ny_regyh_zi_Kossuth_t_rre__2008_07_3/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ufót a nyíregyházi Kossuth térre! 2008.07.30." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.cenzor/ufot-a-nyiregyhazi-kossuth-terre.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Oldalunkon már több olyan írással találkozhattak, amelyek UFO észlelésről szóltak. Természetesen az olvasókat megosztották a látottak, sokan hisznek a földönkívüli élet létezésében, amíg mások elzárkóznak ez elől. Ők egyszerű kitalációnak, az éles fantáziának tudják be az effajta jelenségeket.

Mindig voltak olyanok, akik a csillagos eget fürkészve várták, hogy egyszer kapcsolatba léphessenek egy távoli bolygóról érkező életformával. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy az ember még mindig sok olyan történést észlel maga körül, amit nem képes racionális úton magyarázni.

Elég, ha arra gondolunk, így alakultak ki azok a kezdetleges vallások, amelyek a maiak alapjául szolgálnak. Képzeljük csak el azt az ősembert, aki barlangja előtt ülve, egyszer csak azt tapasztalta, hogy villám csapott egy fába.

Amennyiben korábban nem látott még olyat, a jelenséget természetfelettinek titulálta, s a becsapódás helyét szentként kezelte. Mára tudjuk, miként alakulnak ki a villámok, de arra még ma is keressük a válaszokat, hogy mik lehetnek azok a repülő tárgyak, amelyeket már a középkorban is észlelni véltek.

A ráció ilyenkor kudarcot vall, és elkezd magyarázatokat keresni. Van, aki elhiszi, hogy fejlettebb életforma járművét látta, amíg mások, részeg holdkórosok szórakozásának tudják be a látottakat. Az élesebb fantáziával megáldottak pedig, egyenesen arról számolnak be, hogy ők maguk is ufonauták, és egy távoli galaxisból érkeztek.

Azokat, akik hisznek az idegenek létezésében, nem kell meggyőzni. A kételkedők gyakran azzal érvelnek, hogy csak abban hisznek, amit látnak. Nos, tudjuk, hogy mindent atomok építenek fel, ezt már általános iskolában megtanítják. Mégis kevesen vannak, akik láttak már atomot, de hisznek a tudósoknak.

A Földön több nagy vallás alakult ki, amelyek megegyeznek abban, hogy feltételeznek egy mindenek fölött álló erőt – nevezhetjük ezt Istennek is. Hiszünk benne annak ellenére, hogy még nem találkoztunk vele.

Nyíregyháza belvárosában végzett körkérdésünkre többen válaszoltak. Akadt olyan helybéli, aki föltételezi, hogy van élet a Földön túl, de nem hisz el mindent, amit ezzel kapcsolatban állítanak. Aztán voltak olyanok is, akik maximálisan meg vannak győződve afelől, hogy földönkívüliek nem léteznek, s talán csak akkor hinnének bennük, ha egy idegen kezet nyújtana nekik.

Az, hogy ki miben hisz, mindenkinek a maga szíve joga. A kedves földönkívülieknek mégis azt üzenném, amennyiben olvasnak minket, legyenek szívesek és szálljanak le a Kossuth térre.  Mondjuk, holnap délben…

Kapcsolódó cikkek:

  • UFO a Balaton mellett?
    Olvasónk Balatonakalin látott ismeretlen repülő tárgyat, levideózta és képet is készített. Döntse el ön, hogy UFO volt vagy nem. 
  • UFO szelte át Diósgyőr egét?
    UFO repült át a diósgyőri égen szombat este. A szemtanúk, Szerényi László és felesége szerint a semmihez sem hasonlítható, ragyogó tárgy aligha földi kéz műve.
  • UFO? Űrszemét? Műholddarab?
    Megoszlanak a vélemények, mi volt az a rejtélyes fényjelenség, amit Nyíregyházán látott az egyik olvasónk.
  • UFÓK ?– Különös fényjelenségek a horizonton
    Február 21-én 16 óra 45 és 17 óra 10 perc közötti időpontban nyíregyházi, második emeleti lakásunk nyugati oldalán levő erkélyről különös fényjelenségekre lettünk figyelmesek...

-M. István-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!