Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.01.25. 14:05

Közepes intenzitású megyénkben a járvány

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nőtt az influenzás betegek száma az országban: az elmúlt héthez képest másfélszer többen fordultak orvoshoz - közölte a napokban Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályvezetője.&nbsp<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-080125influmozi_ps_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

14:00: Megúsztuk az influenzát?

Az influenza figyelőszolgálatban jelentett, a 3. heti influenzaszerű megbetegedésekre vonatkozó adatok, valamint a virológiai vizsgálatok eredménye alapján megállapítható, hogy az Észak-magyarországi régió kivételével valamennyi régiót elérte az influenza-járvány.

A 3. héten Magyarországon az influenza-aktivitás összességében közepesnek minősíthető, azonban a régiókon belül, illetve az egyes megyékben az aktivitás eltérő, hétről-hétre változik.

Az influenza aktivitása Fejér megyében igen magas, 10 megyében (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Vas, Veszprém) magas és öt megyében (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala), valamint a főváros területén közepesnek minősíthető a 3. héten.

A tavalyi évhez képest egy hónappal hamarabb jelentkezett az influenza szezon, azonban úgy tűnik a legfrissebb jelentésekből, hogy a Dunán-túlról indulva valahol Budapest – Szolnok vonalában kifulladt, és ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lehet az a térség, ahol megússzuk a járványt, de még a sűrűbb megbetegedést is. Erről, illetve arról, hogy ezek ismeretében érdemes-e beoltatni magunkat – kérdeztük meg dr. Zilhai Zsolt kardiológus főorvost.

9:55: A bejelentések alapján az elmúlt héten mintegy ötvenezren fordultak orvoshoz. A járvány országos, de még mindig közepes intenzitású - közölte a szakember.

Annak járunk után, hogy mit jelent a közepes intenzitás, és változott-e az influenza-helyzet a megyében a korábbi tájékoztatásokhoz képest.

Kapcsolódó cikkek:

- Sipos Marianna, Pusztai Sándor - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!