Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.06. 11:25

FIDESZ Sajtótájékoztató – Hadüzenet a vidéken

<p>Nyíregyháza - „Nem foguk hagyni, hogy megszűntessék a vonalakat, ha kell, Brüsszelig is elmegyünk” – mondta sajtótájékoztatón dr. Tilki Attila és dr. Karakó László.</p>

Az uniós elvárásokkal és a kormány által hangoztatott esélyegyenlőséggel szemben a vasúti vonalak megszüntetése hadüzenet a vidéknek, hadüzenet Szabolcs megyének – mondta dr. Tilki Attila a „Hív a vasút, vár a MÁVvonalbezárásokkal Európába? címmel tartott sajtótájékoztatón.

A fideszes politikus elmondta: a gazdasági és közlekedési tárca nyilatkozataiból egyértelműen kiderül: a vidéken élők másodrendű állampolgárok, sőt, egyáltalán nem is fontosak a kormány számára. Dr. Karakó László a szintén a megszüntetendő vonalak között szereplő Nyírvidéki kisvasút kapcsán azt mondta: stratégiailag rendkívül káros lenne a vasút megszüntetése, ezért mindent megtesznek a megmentése érdekében. Mind a két politikus hangsúlyozta: a szocialista országgyűlési képviselők, illetve polgármesterek segítségére is számítanak. mert úgy vélik, a vidéken élő emberek sorsának jobbá tétele valamennyiük közös érdeke.

- Száraz Ancsa - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!