Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.22. 08:16

Megemlékezések megyénkben

<p>Újfehértó, Ibrány, Tiszavasvári - Városokban és falvakban is megemlékeznek a hét végén az 1956-os eseményekről.</p>

Újfehértó

Ökumenikus istentisztelettel kezdődik Újfehértón az 1956-os megelékezés a református templomban október 23-án 17 órakor. Innen 17.30 órakor fáklyásfelvonulás lesz a Rio Ház előtti térre, az 56-os domborműhöz. Az emlékmű megkoszorúzása után a művelődési központ színháztermében ünnepi beszéddel és hangversennyel folytatódik az ünnepség. Ünnepi beszédet mond Zatykó Imre, a hangversenyen közreműködnek a művészeti iskola tanárai. Október 23-án délelőtt sportprogramok is várnak a fiatalokra. Az 5 km-es utcai futóverseny 9 órakor lesz a Honvéd utcától, az Elek Kupát az Erkel Ferenc Tagintézmény pályáján rendezik meg: a gyermek focitorna 10 órakor, a a felnőtt focitorna 12 órakor kezdődik.


Ibrány

Az ibrányi önkormányzat október 23-án 18 órakor a turulmadaras emlékparkban emlékezik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.


Tiszavasvári

A régi Kabay-iskola mögötti téren rendez ünnepi megemlékezést Tiszavasvári önkormányzata október 23-án. A városi fúvószenekar muzsikál 15.30 órától, az ünnepség 16 órakor kezdődik. A múltra visszaemlékezik dr. Legány András, majd a Talán Teátrum mutatja be a Népek Krisztusa Magyarország című összeállítását. Az 56-os kopjafánál ünnepi beszédet mond Rozgonyi Attila polgármester. Esős időjárás esetén a programot a Találkozások Háza színháztermében rendezik meg.

 

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!