Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.15. 11:39

Dióhéjban Újfehértóról, Bökönyről és Nyírbátorról

<p>Újfehértó - Harminchét fiatal bérmálkozott meg Újfehértón a római katolikus templomban a napokban.</p>

Újfehértó
Október 14-én Újfehértóra látogatott Bosák Nándor egyházmegyei püspök, s részt vett a római katolikus templomban megrendezett bérmálkozáson. A püspök 37 gyermeket bérmált meg. Mivel bérmálkozás 2 évente történik, az újfehértói fiatalok mellett a környező településekről is jöttek a rendezvényre bérmálkozók.

A szentmise elején két bérmálkozó verssel köszöntötte a püspököt, míg egy bérmálkozó virággal a püspök titkárát. Ezt követően folytatódott a mise, aztán pedig a bérmálás ceremóniáját láthatták a mis résztvevői.

Ennek a bérmálkozásnak volt még egy különlegessége. Mégpedig az, hogy egy hívőt, a 4 gyermekes családapát, Gyulai Istvánt akolitussá avatták. Ez azt jelenti, hogy állandó világi segítőjévé vált a papnak. Az ünnepi misét a vendégül hívott kórus tette még szebbé.

A fiatalokat Linzebold József plébános és Bökő Péter káplán, valamint a hitoktató tanárok készítették fel – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Margit.

Bököny

Október 18-án a Magyar Ejtőernyösök Bajtársi Szövetsége Bökönybe látogat, ahol megkoszorúzzák Juhász Mihály hősi halott sírját. A szövetség tagjai minden ötödik évben jönnek erre a megemlékezésre, amelynek keretében tábori mise is lesz.

Nyírbogdány

Október 18-án 10 órától Nyírbogdányban a Székely Elek Művelődési Házban a gyermekek a budapesti Pitypang Gyermekszínház előadásában  a Mátyás király és az ördög c. mesejátékot nézik meg.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!