BL

2021.04.16. 13:01

Négy között a Manchester City és a Real Madrid

Kialakult a Bajnokok Ligája elődöntőjének mezőnye. Az elődöntőben a Manchester City a Paris Saint-Germainnel találkozik, míg a Real Madridra a Chelsea vár majd.

Forrás: AFP

J. A.

A Real Madrid múlt héten, az első mérkőzésen 3–1-re nyert hazai pályán a Liverpool ellen, de a rájuk jellemző módon az angol csapat játékosai és szurkolói még hittek a fordításban. Bár nézők nem lehettek az Anfielden, a stadion környékén összeverődött Liverpool-fanatikusok megtámadták a Real autóbuszát, kövekkel, üvegekkel dobálva meg a járművet. A hírek szerint éppen Zinédine Zidane vezetőedző ült ott, ahol az egyik üveg eltalálta a busz oldalát. Az ablak egy része betört, ám José Luis Sánchez spanyol újságíró beszámolója alapján senki nem sérült meg. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen „sikeresnek” mondható támadás liverpooli részről szerda este, a pályán, bár több nagy helyzetet is kialakított, nem sikerült feltörje a madridiak védelmét az angol gárda. A Liverpool hatalmas lendülettel indította a mérkőzést, Szalah a második percben nagy helyzetben Courtois lábát találta el, de a belga kapus Milner lövésénél is hatalmasat védett tíz perccel később. Az első félidő derekán egy hatalmas szóló után Benzema végleg lezárhatta volna a továbbjutás kérdését, de a bal kapufát találta el. A Real egyre jobban védekezett, a második félidőben már nem adódott Szalahéhoz hasonló ziccer a hazaiak előtt, maradt a 0–0-ás döntetlen, így a Real Madrid lesz a Chelsea ellenfele az elődöntőben.

PSG–City elődöntő

A szerdai játéknap másik mérkőzésén Dortmundban a helyi Borussia 2–1-es hátrányból vághatott neki a kilencven percnek a Manchester City ellen, és az első negyedóra végén az angol tinédzser, Jude Bellingham gólja után továbbjutásra is állt a hazai csapat. A 17 éves és 289 napos Bellingham a BL történetének második legfiatalabb gólszerzője az egyenes kieséses szakaszban, a rekordot továbbra is a Barcelona egykori nagy reménysége, Bojan Krkic tartja. A kapott gól után magára talált a City, már szünetig is több nagy helyzetet kialakítottak, legközelebb De Bruyne állt a gólszerzéshez, de lövése után a kapufáról kifele pattant a labda. Az 52. percben Emre Can a saját kezére fejelt egy beadást, a bíró rövid tanakodás után büntetőt ítélt, amelyet Mahrez értékesített (1–1). A továbbjutást érő gól után is sokkal szervezetebben játszott a manchesteri gárda, végül Foden rövidsarkos bombája után a győzelmet is megszerezték (1–2). Így 4–2-es összesítéssel jutott az elődöntőbe Pep Guardiola csapata, azok után, hogy zsinórban háromszor búcsúzott a negyeddöntőben. A legjobb négy között a Paris Saint-Germain lesz az angolok ellenfele. Guardiola edzőként nyolcadszor szerepel a BL elődöntőjében, ezzel beérte a rekorder José Mourinhót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!