Közlemény

2023.07.28. 09:42

Megrendezik a 17. székelyföldi körversenyt

Az idei székelyföldi körversenyt augusztus 9. és 12. között rendezik meg , melyre kilenc nemzet 108 országúti kerékpárosa nevezett.

Forrás: szekelyhon.ro

MTI

Csíkszereda önkormányzata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a három székelyföldi megyét - Hargitát, Kovásznát és Marost - és azok székhelyét is érintő viadalt 17. alkalommal szervezik meg. A versenyzőkre négy nap alatt 423,5 kilométer vár.
    A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által 2,2-es erősségűként számon tartott verseny - melyet tavaly rendhagyó módon Debrecenből indítottak - idén földrajzilag Székelyföldre szorítkozik.
    Korodi Attila csíkszeredai polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Hargita megye székhelye továbbra is elhivatott, stratégiai partnere a körversenynek.
    "A rendezvény a három székelyföldi megye és megyeszékhely egyre erősebb, gyümölcsözőbb együttműködése, a kerékpársport legrangosabb ünnepe a térségünkben, és egyre népszerűbb egész Európában" - mondta a csíkszeredai eseményen a városvezető, aki hozzátette, hogy az önkormányzat idén 180 ezer lejjel (13,7 millió forint) támogatja a rendezést.
    Lukács László főszervező elmondta, hogy az idei eseményre kilenc ország - Románia, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Lengyelország, Litvánia, Németország, Norvégia, Olaszország - 108 kerékpárosa érkezik.
    Arról is beszámolt, hogy a verseny augusztus 9-én Sepsiszentgyörgyről indul a 4,5 kilométeres prológgal, amit a csapatbemutatók előznek meg. Augusztus 10-én a 115 kilométeres Sepsiszentgyörgy - Kovászna - Kézdivásárhely - Tusnád - Csíkszereda szakaszt teljesítik a biciklisek. Augusztus 11-én a 158,6 kilométeres Csíkszereda - Gyergyószentmiklós - Parajd - Nyárádszereda - Marosvásárhely távon versenyzenek. Az utolsó napon, augusztus 12-én a 154,1 kilométeres Marosvásárhely - Szováta - Székelyudvarhely - Csíkszereda útvonalon tekernek végig a versenyzők.
    A konvoj elhaladását útlezárásokkal segítik. A körversenyt élőben lehet követni a https://tourofszeklerland.ro honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!