Sport

2021.05.24. 16:42

A CSU Craiova nyerte a Román Kupát

Az Universitatea győzelme után eldőlt, hogy a Sepsi OSK játszhat az alsóházi rájátszásból érkező csapattal a Konferencia Ligában való indulásért.

J. A.

Hosszú idő után visszatért az élet a romániai lelátókra is, Ploiești-en mintegy háromezer néző előtt rendezték meg szombat este a labdarúgó Román Kupa döntőjét. A döntőbe a bajnoki címről idén is lemaradó Craiovai CS Universitatea, illetve az első osztálytól a hét elején búcsút intő Giurgiui Astra jutott, a vezetést pedig a várakozásoknak megfelelően az oltyán csapat szerezte meg a 14. percben, Nistor kiugratása után Ivan emelte át a kifutó kapus fölött a labdát. Az Astra három percen belül egyenlített, egy jogosan megítélt büntetőt Găman értékesített. Ezzel a rendes játékidőre el is lőtték a puskaporukat a csapatok, következhetett a hosszabbítás, ahol meglepetésre az Astra szerzett vezetést Kane közeli fejese után. A mérkőzés legjobbja, Nistor, még az első 15 perc végén egyenlíteni tudott egy szenzációs, harminc méteres átlövéssel, a 113. percben pedig kiosztotta második gólpasszát is, szélről belőtt labdájából Screciu fejelte be a mindent eldöntő találatot.

Végeredményben 3-2-re győzött a CS Universitatea és büszkén hirdeti, hogy immáron nyolcszoros kupagyőztes, de ezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy a politikai akaratból 2013-ban életre hívott klub mennyiben tekinthető a legendás Știința, majd Universitatea jogutódjának, főleg, miután erre a címre a városi rivális, az élvonalba idén feljutó FC Universitatea 1948 is pályázik.

Fotó: facebook.com/CupaRomaniei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!