Sport

2021.04.15. 16:12

Hiába nyert Párizsban, kiesett a címvédő Bayern

A Münchenben szerzett három gól sokat ért, idegenben szerzet több góllal ugyanis tovább jutott a PSG. A másik ágon a Chelsea jutott a négy közé az FC Portóval szemben.

Fotó: Illusztráció

J. A.

A Paris Saint-Germain és a Chelsea jutott be az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligája első két negyeddöntős párharcából. Mind a két csapat 1–0ra kikapott hazai pályán, de mindkettőnek elég volt az első mérkőzésen szerzett előny. Párizsban a vendég Bayern a mérkőzés elejétől magához ragadta a kezdeményezést, de hiába volt a nagy labdabirtoklási fölény, a bajorok támadásaiból hiányzott az átütőerő. A továbbra is sérüléssel bajlódó Robert Lewandowski és a koronavírusos fertőzés miatt karanténban lévő Serge Gnabry hiánya megoldhatatlan feladat elé állította Hansi Flick vezetőedzőt, a franciák előnyük tudatában kényelmesen kontrázgattak, több nagy helyzetet is kialakítva. Neymar három percen belül kétszer is a kapufát találta el, és ahogy az lenni szokott, a Bayern azonnal büntetett: Alaba lövését még ki tudta paskolni Navas, a labda azonban Choupo-Moting elé pattant, aki közelről a hálóba fejelt (0–1). A második félidőben ha lehet, még előrébb tolta sorait a címvédő, de a remekül záró hazai védelem mellett egy ziccert sem tudott kialakítani. Az utolsó percekre végső elkeseredettségében Flick az eredetileg védekező középpályás Javi Martinezt is csatárként dobta harcba, mindhiába, az eredmény már nem változott, így a PSG 3–3-as összesítés után, idegenben szerzett több góllal jutott tovább. A párizsiak ellenfele az elődöntőben a Manchester City vagy a Borussia Dortmund lesz.

Az „év gólja” is kevés volt A másik ágon a Chelsea újra Sevillában lépett pályára az FC Porto ellen, ezúttal az angolok számítottak pályaválasztóknak. Thomas Tuchel, a Chelsea német vezetőedzője klasszikus középcsatár nélkül állította össze a kezdőcsapatát, az első mérkőzésen szerzett kétgólos előny birtokában az eredmény tartására rendezkedett be, a portugálok pedig nem tudtak mit kezdeni a szoros védekezéssel. Ez volt a BL-idény második mérkőzése, melynek első félidejében egyik csapat sem találta el a kaput – az elsőt a Ferencváros játszotta Kijevben. A második félidőben sem sziporkáztak a felek, így, amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent és a Chelsea továbbjutását, a 94. percben Taremi elképesztő ollózása még kissé felrázta az állóvizet (0–1), de több támadásra már nem maradt lehetősége a portugáloknak. A Chelsea 2014 után jutott el ismét az elődöntőig, története során nyolcadik alkalommal van ott a BL legjobb négy csapata között, ezzel rekorder az angol klubok között

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!