Sport

2007.11.04. 09:38

Talmácsi Gábor világbajnok!

<p>Valencia - Vasárnap délelőtt 11 órakor startolt a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának idei záró futama. <dia width="850" height="630" alt="Talmácsi Gábor világbajnok! 2007.11.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Talm_csi_G_bor_vil_gbajnok__2007_11_04_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Talmácsi Gábor világbajnok! 2007.11.04." /></a></dia></p>

Hihetetlen küzdelmek után, végül másodikként ért be a célba Talmácsi Gábor, a 125 kcm-es kategóriában, a Valenciai Nagydíjon. A versenyt a rivális Hector Faubel nyerte. Így sem tudta azonban a pontversenyben megelőzni a magyar versenyzőt.

Talmácsi ezzel az első magyar világbajnok a sportág történetében.

24. kör: Faubel nyer, Talma második. TALMÁCSI GÁBOR VILÁGBAJNOK!!!

19. kör: Talma vezet, Faubel szorosan mögötte. A többiek bő két másodpercre az élen állóktól.

12. kör: Faubel hibázott egyet, Talma lélegzetvételnyi előnyhöz jutott.

10. kör: Talma és Faubel felváltva vezetnek. A többiek 4 másodperces hátrányban.

6 kör után Talma az élen, mögötte Faubel egy másodpercen belül. A többiek jócskán lemaradtak.

Talmácsi Gábor 10 ponttal előnnyel és az élről indulhat. Az a Hector Faubel rajtol mögötte, aki egyben az öszesített versenyben is Talmácsi mögött áll.

A zárófutam helyszíne Valencia. A spanyol Faubelnek ez abszolút otthoni helyszín, hiszen Valenciában nőtt fel.

Talmácsi Gábor mindenképpen világbajnok lesz, ha dobogón végez vasárnap. De még az ötödik hely is jó lehet számára, ha nagy ellenfele nem nyeri meg a vasárnapi záró viadalt.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!