Karanténtörvény

2020.07.15. 19:10

Orban: Nem vezetünk be új korlátozásokat

Ludovic Orban miniszterelnök úgy nyilatkozott a szerda esti kormányülés kezdetén: a kormány jóváhagyja a veszélyhelyzet meghosszabbítását, de semmiféle új korlátozást nem fog bevezetni.

Orban közölte: ugyanazok a korlátozó intézkedések maradnak érvényben, mint eddig.

Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője azt mondta: a tervezet kidolgozásakor minden törvényes szempontot figyelembe vettek, kellőképpen megindokolták a veszélyhelyzet meghosszabbításának szükségességét.

Ludovic Orban hozzátette: amíg a karanténtörvényt el nem fogadják, addig kivették a szövegből az elkülönítésre vonatkozó passzust. Ezt csak akkor fogják beemelni a szövegbe, miután a karanténtörvényt az államelnök kihirdette, megjelent a Hivatalos Közlönyben és hatályba lépett. Ezt követően kormányülést hívnak össze, amelyen beemelik a szövegbe az elkülönítésre és karanténra vonatkozó 3-as számú függeléket – mondta még a miniszterelnök.

Borítóképünkön: Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában