Krimi

2024.04.26. 06:18

Végzetes kenubaleset: barátai találták meg a férfi holttestét

A férfit elsodorta a víz, végül megfulladt.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Popartic

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfival szemben, aki barátaival ment kenuzni – mint kormányos –, és amikor a vízbe borultak, egyik társa meghalt, írja az ügyészség honlapja.

A vádirat szerint a férfi és két barátja 2023 augusztusában a Mosoni-Dunán kenuztak, úgy, hogy a vádlott volt a csónak kormányosa. A férfi és barátai tapasztalt túrázók, jó úszók voltak, ezért a két utas mentőmellényt nem viselt.

Túrázásuk során a terhelt meg akart fordulni, azonban ennek során nem volt figyelemmel a vízterületen lévő visszaáramlásra. 

A víznyomás a kenut felborította, és a benn ülők mindhárman a vízbe estek. A terhelt és egyik társa a partra tudott úszni, míg másik társuk nem, őt elsodorta a víz. 

A terhelt és társa látták, hogy barátjuk az áramlást uralva sodortatja lefelé magát, így csak később kezdték keresni. Ekkor azonban, több mint 200 méterrel lejjebb már csak társuk életjelek nélküli testét találták meg. A sértett halálát vízbe fulladás okozta.

A kenu felborulása és a sértett halála között közvetett okozati összefüggés van.

Az ügyészség a terheltet vízi közlekedés halált okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétségével vádolta meg. Vele szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog hozni.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában