Aktuálpolitika

2020.09.16. 18:03

Ludovic Orban: A PSD csődbe taszította Romániát

A Szociáldemokrata Párt (PSD) csődbe taszította Romániát, a költségvetés-kiigazítással a GDP 6,3%-ának megfelelő kiadásokat generált – jelentette ki szerdán Ludovic Orban miniszterelnök.

Fotó: GEORGE CALIN

Úgy fogalmazott: a parlament húsz, „delíriumban” lévő tagja a bruttó hazai termék (GDP) 6,3%-ának megfelelő kiadást generáló módosításokat fogadott el szerdán, amikor a költségvetés-kiigazításról szóló tervezetet tárgyalta. Ráadásul – mondta Orban – „Orlando, a nagy pénzügyi szakember” javaslatára, a GDP 47%-áról 40%-ra csökkentették az államadóság maximális szintjét, így Románia kölcsönt sem tud felvenni.

A miniszterelnök kijelentette, hogy amennyiben a parlament elfogadja ezeket az „idióta” módosításokat, azok csorbítani fogják Románia hitelességét a nemzetközi pénzügyi piacokon, és negatív hatással lesznek az állampolgárok jövedelmére is.

„Románia azt kockáztatja, hogy valamennyi hitelminősítő visszaminősíti, hogy nem lesz képes kifizetni a béreket és nyugdíjakat, és hogy eltűnik a civilizált társadalmak térképéről. (... ) A PSD azt akarja, hogy a románok szegények legyenek és pénz nélkül maradjanak. Egy ilyen párt már nem érdemli meg egyetlen román szavazatát sem” – hangoztatta a PNL elnöke.

Borítóképünkön: Ludovic Orban

 

Címkék#Orbán#PSD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában